Nyheter

Nej till skyttelokal: ”Behöver i grunden stå på egna ben”

Nyheter Skillingaryds skyttegille står för närvarande utan lokal. Iett medborgarförslag föreslogs att kommunen skulle hjälpa till att ordna fram en anpassad lokal. Men så kommer det inte att bli.

Foto: Sara Mejving

Enligt medborgarförslaget från en privatperson så tyckte man att kommunen skulle bistå med att hitta en lokal med hyra som är anpassad till förutsättningarna Skillingaryds Skyttegille.
”Det finns ett engagemang/underlag att se till att denna anrika klubb skall finnas kvar, denna har funnits i Skillingaryd sedan 1890 och det borde väga tungt för kommunen att vilja hjälpa till att den skall fortsätta vara kvar”, står det i förslaget.

Dock har förslaget fått avslag av kultur- och fritidsnämnden som menar att kommunen ska stötta föreningslivet, men att ta över är inte rätt väg att gå.
”En förening behöver i grunden stå på egna ben. Kultur- och fritidsförvaltningen finns tillgänglig för fortsatt dialog och stöd till föreningen”, står att läsa i beslutet.

Skillingaryd.nu har sökt representanter för skytteföreningen. Dock utan att lyckas.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Nej till skyttelokal: ”Behöver i grunden stå på egna ben”

Skytte och bågskytte har inga kommunalråd i sin styrelse.
Kan det ha någon betydelse ??

Håller med Gubben och C G.
Kommunen borde skämmas för att de behandlar föreningar på det här sättet. Längre tillbaka i tiden när föreningen hyrde av privata företag sponsrade de med lägre hyra för att gynna föreningen. Det finns tydligen inte på kartan kartan för kommunen.
/ Bosse

Precis som Bosse skriver. Kommunen borde skämmas Skillingaryds Skyttegille hade en egen skjutbana där man representerade Skillingaryd i många tävlingar och kommunen har bidragit att den försvann. Sedan har man blivit hänvisad att använda skjutfältets bana vilket var begränsad. När det gällde inomhusskytte så har man varit på många olika ställen där privata företag möjliggjorde att bedriva luftgevärsskytte. Det var ungdomar som var aktiva på kvällar och sin ledighet. Att kommunen inte kan bidra med en lokal, det är ynkligt då. Att Skillingaryds Skyttegille ska försvinna av den anledningen. Skillingaryds Skyttegille hör också till det kulturella precis som Kaffegatan och Miliseum

Det är ändå märkligt att de säger att föreningen ska stå på egna ben vilket rimmar illa när kommunen har på tok för hög hyra som gör att det är omöjligt att få ekonomin att gå ihop. Samma sak var det för Vaggeryds Bågskytteklubb som även de var i samma byggnad. De två lokalerna står nu tomma och kostar skattepengar. Det finns mycket forskning som bevisar nyttan för ungdomar att kunna vara med i en förening. Kommunen borde tänka om och inte jämföra idrottsföreningar med företag när det gäller lokalhyra av kommunens lokaler

Skillnaden gentemot fotboll och ishockey som jag nyss nämnde är att skyttet i Skillingaryd nått stora nationella och internationella framgångar. Michaela Arvidsson tog hem en kvotplats till OS. När var fotboll eller ishockey i närheten av det? Jag tänker på vilka sanslösa summor som både Jönköping och nu Värnamo kastar ut på fotbollen – som bedrivs av högavlönade spelare. Skyttarna har helt andra ekonomiska villkor.

Vem betalar hyran på de lediga lokalerna och varför är de tomma, har kommunen svarat vad de ska ha dem till CGG för vi du och jag betalar den genom skatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *