Nyheter

Nej till ställplats i Bondstorp

Nyheter I en motion till kommunfullmäktige har Empartiet lämnat in ett förslag om att skapa en ställplats för husbilar och husvagnar i Bondstorp. Nu har kommunstyrelsen sagt vad de tycker och merparten ville avslå motionen

Arkivbild

Sedan sommaren 2017 finns ett uppdrag att ge förslag på ställplatser för husvagn och husbil. 1 juni 2019 rapporterade tekniska kontoret till tekniska nämnden om en nulägesanalys och vilka åtgärder som planera. Om en förening eller privat markägare önskar iordningställa ställplatser i Bondstorp ser kommunen positivt på. 

I kommunstyrelsen önskade Thomas Axelsson (KD) att ärendet ska remitteras till kultur- och fritidsnämnden medan Gert Jonsson (MI berättar: 

– I slutändan handlar det om att läsa motionstexten. Andra vill återremittera men vi tycker inte att det är en kommunal angelägenhet. Vi föreslår avslag. 

– Vi ville att man skulle återremittera och jag tycker att man ska ta kontakt med samhällsföreningen i Bondstorp, menar oppositionen Thomas Axelsson (KD). 

Kenth Williamsson (S);
– Oppositionen ändrar syn. Tekniska hanterade detta 2019 och när ni satt i majoritet var man inte för den här motionen. Sedan vill man återremittera den. Jag förstår inte att det blir så olika från gång till gång. Vi i majoriteten är eniga i alla fall.

Votering begärdes i kommunstyrelsen om ärendet skulle avgöras under sammanträdet eller återremitteras, där sju, av 13, röstade för att ärendet skulle avgöras under dagen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen om att skapa en ställplats för husbilar och husvagnar i Bondstorp. 

Taggar

Dela


Läs mer

Beslutet: Fortsatt nej till ställplats i Bondstorp

5 reaktioner på Nej till ställplats i Bondstorp

Trist! När det ändå kommer husbilar varje sommar vore det väl bra om det fanns ställplatser istället för att de tar upp vanliga parkeringsplatser vid badplatsen. Men kommunen gör som vanligt minsta möjliga utanför Vaggeryd/Skillingaryd. Levande landsbygd ja, men inte tack vare Vaggeryds kommun.

Tror du inte att de som åker husbil också badar?
Bara för att du kanske bor i närheten, så anser du kanske att den mera är för närboende?
Tänker du likadant om din parkering när du åker in till en stad och handlar, att du tar upp parkeringen för de som bor nära butiken?

Husbilar skräpar inte ner.
Det är vanligtvis lite äldre och omtänksamma människor som husbilsturistar ofta med stort intresse för djur och natur därav väljer man att campa nära naturen före stökiga campingplatser.

Förstår inte hur politikerna tänker.
Husbilsåkande formligen exploderar i Sverige och de flesta kommuner satsar mer och mer att locka till sig Sverigesemestrande människor med att erbjuda attraktiva ställplatser.
Gynnar näringsidkare och marknadsför kommunen

Ska gälla även vid Långasjön i Åker bättre skyltar ej camping. Folk bor där från vår till höst till och från nästan var dag någon husbil eller husvagn som skräpar ner och tar upp parkeringen för badgäster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *