Nyheter

Nej till vägbulor genom tätort

Nej till vägbulor genom tätort

Nyheter Ett medborgarförslag om att undersöka möjligheten att bygga vägbulor på lokalvägen mellan Skillingaryd och Vaggeryd, samt Jönköpingsvägen i Vaggeryd lämnades in i våras.

Arkivbild på avsmalning

Att bygga vägbulor istället för avsmalningar tyckte Vaggerydsbon var en bra idé och lämnade in sitt förslag till kommunfullmäktige.

Tekniska nämnden hade under sitt senaste sammanträde medborgarförslaget på bordet.

– Problemet här är att vägen som är föreslagen är också omledningsväg för E 4:an och om det skulle hända något på E 4:an så leds trafiken igenom våra samhällen och jag tror att Trafikverket räknar med att det kan vara i snitt 15 000 fordon per dygn. Det passar inte bra med bulor och vägen är inte därmed inte lämplig för detta. Räddningstjänsten ska också behöva ta sig fram på ett säkert sätt. Det viktigaste tycker jag är att varje fordonsförare är ansvarig för att hålla hastigheten. Vägbulor kanske kan vara befogat vid kvartersgator, men inte en omledningsväg för europavägen, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Ett förslag på avslag på medborgarförslaget lämnades därför från tekniska nämnden. Nu ska medborgarförslaget upp i kommunstyrelsen innan det avgörs på kommunfullmäktige framöver. 

Taggar

3 reaktioner på Nej till vägbulor genom tätort

Klokt beslut. Det är ett inte bra med vägbulor när man skall fram med ambulansen. Jag antar det är samma sak för övriga blåljusverksamheter.

Det borde väl finnas andra lösningar. För oss som bor utmed Jönköpingsvägen så är det mer likt en motorväg än en 50-väg. Har barn som ska till skolan varje dag och man är orolig varje dag de ska gå över vägen.

Det har provats tidigare med förhöjda korsningar. Inte så kul för dem som bor nära detta bilar tvärnitar och sedan gasar på. Bussar och lastbilar slog sönder saker så det fick plockas bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *