Nyheter

Nestors blir Götarps hage

Nyheter Det har diskuterats namn på det nya området i Vaggeryd mellan Södra Park och skjutfältet

Foto: Vaggeryds kommun

Efter att kommunen bestämde sig för att benämna det nya området i Vaggeryd för Götarps hage lämnade Lennart ”Charlie” Karlsson från Empartiet in en motion om namnändring. I motionen föreslogs att namnet på området bör vara Nestors och när motionen behandlades av Kultur- och fritidsnämnden tidigare biföll nämnden förslaget till ändring.

Därefter lämnade Waggeryds museiförening in en skrivelse om att området bör heta Götarps hage. Kommunstyrelsen skickade ärendet till Kultur- och fritidsnämnden för beredning.

Vid nämndens senaste sammanträde backade de och förordar nu Götarps hage i enlighet med museiföreningens förslag efter att de hade beaktat nya fakta. De bestämde dock att en av vägarna på området ska döpas till Oskar Nestors gata.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Nestors blir Götarps hage

När man ser kommentarerna förstår man att det blir missförstånd.
Man kan inte ha ett område som heter Nestors samtidigt som man har en väg som heter Nestors Väg. blir väldigt förvirrade.

Ja, Peter, nog är detta Nestors. Jag tror Museiföreningen har haft för stora ambitioner när de grävt i böckerna. Götarps hage har ingen förankring i nutiden. Nestors är högst levande i de flesta Vaggerydsbors minne. Vi får väl rösta om det i Fullmäktige…

Döp det till vad ni vill i folkmun kommer det alltid heta nestors så vill ni kasta pengar på att byta namn som ingen kommer kalla det förutom fiasko i längden pga namn byte lycka till.eller låt skillingaryd. Nu göra en snabb undersökning så vi i kommunen får rösta på bästa namn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *