Nyheter

Nicklas blir pastor i Skillingaryd

Nicklas blir pastor i Skillingaryd

Nyheter Nicklas Gideskog, 36, tar i sommar över som pastor i Skillingaryds Missionsförsamling efter Roland Oscarsson som går i pension.

Nicklas med familj flyttar till Skillingaryd i juni och han kommer då att var helt nyutexaminerad pastor.

Roland Oscarsson har varit pastor i Skillingaryd i nio år och han och Nicklas kommer att överlappa varann i juni. Roland räknar med att sluta vid midsommar:
– Vi är mycket glada att Nicklas kommer till oss och det blir en yngre kraft, säger Roland som slutar som pastor men som kommer att jobba inom Alliansmissionen på ungefär 40 procent med bland annat flyktingfrågor.

– Det är en mycket sympatisk kille som varit ungdomsledare och ungdomspastor i Åsarp.

Nicklas bor med sin Johanna och sonen Arvid i Åsarp strax utanför Falköping och läser just nu på ALT, Akademi och Ledarskap och Teologi. Basen fär ALT är Örebro men man har verksamhet på olika platser.

Nicklas blir färdig med sin fyraåriga utbildning i juni. Familjen har köpt en villa på Ryttarns väg i Skillingaryd och kommer på allvar att etablera sig i sin nya församling. Hustrun Johanna är florist till yrket.

– Det ska bli jätteroligt att komma till Skillingaryd, säger Nikclas.
Bostadsorten blir ganska exakt mittemellan de städer där Nicklas och Johanna är uppvuxna, Halmstad respektive Mjölby.

Han berättar att han mest i hela livet varit engagerat inom frikyrkorörelsen. Han har exempelvis var i missionsarbete i Japan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *