Nyheter

Nils berättar om sin musikaliska släkt

Nyheter Foton på sin musikaliska släkt gjorde att Nils Bondeson från Skillingaryd tecknade ned en lång berättelse som vi publicerar i sin helhet.

Nils Bondeson och huset på Kaffegatan 10 som det så ut omkring 1950. Foto: Per Bunnstad

Fotografierna var på hans farfar, hans fasters man Nils Wieslander och hans kusin Ingvar Wieslander. De var på sin tid samtliga professionella musiker och som under olika tidsperioder och på olika sätt haft anknytning till Skillingaryd.

Lite av en bakgrund har fastigheten Kaffegatan 10 i Skillingaryd. Där bor för övrigt i dag Carina Remnemark och Christer Larsson som vi berättade om i en annan artikel för ett par veckor sedan.

– Huset har beteckningen Berghem och byggdes år 1900. Min farfar J.A. Karlsson kom att bli den tredje ägaren av fastigheten. Några år efter hans död 1935 köpte min far 1941 fastigheten av sterbhuset. Han lät renovera den 1949, berättar Nils.

Artikeln om de tre musikprofilerna finns i sin helhet här (pdf)

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nils berättar om sin musikaliska släkt

Folk borde flytta oftare så bortglömda och intressanta artiklar kommer i dagen.
Alltid roligt att samarbeta med välskrivande Nils!
(rättade till bilderna)

Mycket bra skrivet Nils om Bondessons palats på Kaffegatan – en fantastisk historia.
Vi hörs hälsningar Christer o Carina

Hej Christer och Carina, och tack för uppskattningen av min artikel. För att undvika missförstånd för alla ”utsocknes” (här hemma och utomlands) kan jag berätta att ”det Bondesonska palatset” på Kaffegatan 10 är ett utslag av Christers skämthumör. Däremot har jag ju många fina minnen från det gamla, ”mera vanliga”, huset på samma adress, det som i ”modern tid” övertagits av er. Den totalrenovering ni gjort av fastigheten men ändå behållit exteriören på i stort sett intakt tror jag värdesättes av många ortsbor. Ett smart sätt att behålla lite av ”gamla tiders Skillingaryd”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *