Nyheter

Nils och Axelina förbereder för studentbal

Nyheter På tisdag är det traditionsenlig studentbal vid Hooks Herrgård. Vi har träffat värdparet för den magiska kvällen.

Nils och Axelina är årets värdpar för studentbalen

Axelina Edberg, Hok, och Nils Gunnarsson, Skillingaryd, är två av studenterna vid Fenix i år. Att duon tog sig an värdparskapet var självklart.

– Jag bor i Hok och det blev självklart val för mig att hjälpa till. Vid min sida har jag Nils och vi kommer tillsammans att se till att studenterna får en oförglömlig studentbal på herrgården, säger Axelina Edberg.

– Jag tyckte det var en kul grej, så jag nappade direkt, menar Nils Gunnarsson från Skillingaryd. Att det är just detta paret som ska på baldejt tillsammans bestämde paret för två år sedan.

– Man vill gärna gå med någon som man trivs med och är bra kompis med, så det blev såklart Nils, säger Axelina.

35 par kommer till balen. Kortege från Skillingaryd, via Vaggeryd, innan det blir bal på Herrgården.

– Vi kommer att hålla välkomsttal och det är säkert någon mer som vill säga något och då anmäler man sig till oss. Vi som värdpar är först ut i kortegen och därefter kommer våra balkommittévänner med sina baldejter. Rangordningen därefter har vi lottat, så att ingen känner sig förbisedd, säger Axelina.

Nils har köpt kostym dagen till ära och Axelina har köpt sin klänning i Göteborg. Axelinas bekväma skor kom, som tur var, med postleverans häromdagen. Frisörbesöket är bokat för Axelina på tisdag medan Nils har bokat klipptid på fredag. Bilen som ska köra paret till Hok är en Aston Martin och maten är beställd med tillhörande vin.

– Det är lite nervöst, men det kommer att gå bra, menar Nils.

– Jag tror och hoppas att det blir en minnesvärd kväll och att alla sköter sig exemplariskt. Vi har inte behövt att ordna någon vett och etikett lektion, då vi tror att våra kompisar kan det där, menar Axelina och sneglar på Nils som nickar instämmande.

Den 15 juni går Axelina Edberg ut från samhällsprogrammet och Nils Gunnarsson ekonomiprogrammet från Fenix.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *