Nyheter

Niorna gick ut med fina betyg

Nyheter Kommunens nior fick fina betyg, men det finns fortfarande lite kvar att jobba på menar nämndordförande

Arkivbild

77 procent av årets nior lämnade grundskolan med godkända betyg i alla ämnen, vilket är samma andel som förra året.

– Det är en stor lättnad att så många niondeklassare gick ut med bra och godkända betyg i alla ämnen. Det är dock lite stor skillnad mellan tjejer och killar, så det finns lite att jobba på, menar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Fortfarande ses en stor skillnad när det gäller pojkar och flickor där det i år var 67 procent pojkar som hade godkända betyg medan det var 86 procent av flickorna. Andelen behöriga till yrkesprogrammet noteras 90 procent vara av årets nior och det är ett bättre resultat än föregående år.

Eleverna som lämnade grundskolan 2016/2017 hade lägst andel, 60,9 procent och högst andel med godkända betyg lämnades av eleverna som gick ut grundskolan 2015/2016 med 83,5 procent.

Jenny Larsen (KD) kommenterar att betygen inte ser så bra ut i årskurs 7 och årskurs 8.

– Eleverna ligger lägre jämfört med vad sig bör. Vi har gått tillbaka för att se resultaten när dessa elever gick i årskurs 6 och då såg det bra ut, men har nu alltså fallit. Vi har ett stort jobb att göra här för att dessa elever ska gå ut med godkända betyg när de slutar nian.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *