Nyheter

Nivika sålt byggklar Stigamotomt

Nyheter Nivika Fastigheter AB har i dag sålt en av sina tomter på Stigamo Industriområde. Ytan, som såldes för 34 miljoner kronor, är 38 500 kvadratmeter… 

Köparen är SLP som redan i dag är etablerad på området och är en långsiktig aktör som på ett hållbart sätt utvecklar och förvaltar logistikanläggningar. 

– Genom denna avyttring stärker vi likviditeten för nya förvärv på högavkastande fastigheter, säger Niclas Bergman vd på Nivika i ett pressmeddelande. 

Fastigheten som SLP köpt har en färdig detaljplan som tillåter 60 procent nyttjandegrad vilket möjliggör nybyggnation om cirka 23 000 kvadratmeter. SLP äger även grannfastigheten. 

– Detta är första gången vi förvärvar en separat byggrätt. Området är ett expansivt logistiknav som rankas som ett av de bästa i Sverige då 80 procent av Sveriges befolkning nås inom en radie av 40 mil. Dessutom ligger fastigheten i strategiskt bästa logistikläge och det finns ett stort intresse för nybyggnation från både våra befintliga och nya hyresgäster, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Efter avyttring har Nivika totalt 37 500 kvadratmeter på tre tomter och Nivika är en av få aktörer med byggbar mark på Stigamo i Vaggeryds kommun. 

Fastighetsvärlden skriver i sin notis att ”Vaggeryd, som ligger cirka tre mil söderut från Jönköping, blev nyligen utsedd till den hetaste affärskommunen för kommersiella fastigheter 2023, utifrån statistik som Värderingsdata sammanställt åt Fastighetsvärlden. Storaffärer med logistikfastigheter har fört den småländska kommunen i topp räknat utifrån invånarantal”. 

Fastigheten Stigamo 1:66. Bild från Nivika

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nivika sålt byggklar Stigamotomt

Intressant att veta också är ju, hur mycket pengar har Nivika lagt på tomten? Gissningsvis inte 20 miljoner, alla företag vill ju gå med vinst.

Jag var tvungen att undersöka detta lite närmare. Fastigheten ligger i Jönköpings kommun. Fastigheten köptes 2017 för 4,9 miljoner kronor. Enligt uppgift har markarbetet kostat cirka 3 miljoner.

Kul för aktieägarna i Nivika!
Kommunens taxa var 360 kronor per kvadratmeter.
Säljs nu för 883 kronor per kvadratmeter.
Hur många undersköterskor, förskollärare, lärare får man för 20 miljoner kronor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *