Nyheter

Nja till nya förskolor

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott går inte med på hela barn- och utbildningsnämndens förslag angående tillbyggnad av förskolorna i Vaggeryd

Som Skillingaryd.nu berättade om i början av april tog barn- och utbildningsnämnden omtag på återremissen från kommunfullmäktige angående förskolan och nattis. Nämnden med Jenny Larsen (KD) som ordförande beslutade då att helt ny förskola med fem avdelningar planerades att byggas på Södra park i Vaggeryd och att Slättens förskola skulle få ytterligare en avdelning. Det så kallade ”nattis” skulle bli en egen fråga framöver och inte blandas i samma punkt som återremissen nu gällde.

– Med detta har vi förhoppning om att vi klarar barnomsorgen i kommunen, då vi har gjort plats för ytterligare 38 barn, berättade Jenny Larsen den 3 april.

Nu har ärendet varit på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord och där blev det ”nja”.

– Vi säger ja till ny förskola med fem avdelningar på Södra Park i Vaggeryd enligt nämndens förslag. På förskolan vill vi även bygga ett riktigt tillagningskök, så man kan laga mat från grunden, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens arbetsutskotts ordförande.

– Vad gäller utbyggnaden av Slättens skola får vi se över möjligheterna. Vi är mitt i budgetarbetet och barn- och utbildningsnämnden kommer få tillbaka frågan för att omarbeta det en aning, menar Gert.

Nu kommer alltså fem nya förskoleavdelningarna ersätta de preliminära barackerna som finns utställda i Vaggeryd för tillfället. Men att ytterligare 38 barn i kommunen ska kunna få plats är nu tveksamt.

Ärendet följs vidare i kommunstyrelsen i maj.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *