Nyheter

Nöjda med Storgatan

Nyheter Slutredovisningen har gjorts när det gäller Storgatans ombyggnation i Vaggeryd

Arkivfoto

Det var när Östra skolan lades ner som frågan kom upp till politikerna att höja hastigheten på Storgatan till ursprungliga 50 kilometer i timmen. Trafikmiljön bedömdes otrygg då höga hastigheter förekom. Första förslaget som kom var att bygga en rondell, men det skulle bli en större ombyggnation och påverka angränsande fastigheter. Politikernas beslut blev istället att bygga om korsningen, vilket nu har gjorts för att uppfylla flera av kommunens planer och mål.

– Det blev en jättebra lösning tycker jag. När man vant sig vid den nya korsningen och inser hur den fungerar är det en mycket bra lösning. Att vi byggde om Storgatan grundar sig i att vi hade tresiffriga hastigheter på gatan under dagtid. Bron över Lagan var smal, så vi har gjort om tillgängligheten över den också, då vi hade fått in en motion angående detta. Vi har pratat med trafikskolläraren som tycker att utformningen blev mycket lyckad. Säkrare passage ner till gångbron över Lagan har också gjorts, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Enligt slutredovisningen hamnade totala kostnaden på strax under 1,5 miljoner kronor.

Nu har lastbilstrafiken möjlighet att ta sig igenom korsningen genom körbara stenar längs gatan och en säkrare trafikmiljö har uppnåtts då det är gångpassager som är separerade och ihopsatta med gång- och cykelvägen från Östermovägen, Götaforsvägen och Storgatan.

Infiltration av dagvatten till dike och via beläggningen och tillgängligheten till Missionsparken har gjorts med anpassade passager.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Nöjda med Storgatan

1.5 miljoner i skattepengar som hade kunnat gå till något nyttigare. Nästa gång sätt ut några blomlådor.

Man kan klassa den som enfilig när man ska svänga in och ur den HELT FELBYGGD Bör anmälas till länsstyrelsens Trafiknämd.

Per och ROLAND, vad är problemet?
Korsningen har uppfyllt syftet, hastigheten på trafiken skulle sänkas, och det har den.
Och det är inga konstigheter att köra bil i den heller….

Är du anställd på KOMMUNEN förstår jag,om man kommer från Götaforsvägen är det svårt att svänga in på Storgatan i den lilla filen,om du kommer från Svenarumsvägen varför du måste du köra på Götaforsvägen när du kan köra Storgatan?

Ja syftet är det inget fel med men hur kommunen gör en bär fungerande korsning till en potentiell trafikfara är väll ändå inte syftet, har själv varit på väg att krocka i den redan då den är så smal så det knappt går att mötas i den

Fråga:

Vad hade det kostat att anlägga 2-3 vanliga fartgupp med lagom avstånd mellan bulorna? Effekten hade blivit väl så bra. Förmodligen till en lägre kostnad. Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *