Nyheter

Nöjda sommarjobbare på äldreboende

Nyheter Ali och Angela är båda 18 år och jobbar i sommar på Sörgården i Skillingaryd.

Angela och Ali trivs på Sörgården

Ett femtontal sommarjobbare finns på äldreboendet i sommar och vi har träffat två av dem, Ali Nasir Rustami och Angela Garic.

Ali började sommarjobba för två månader sedan och han har två veckor kvar på sitt sommarschema.

– Jag går på vård- och omsorgsprogrammet på Fenix. Nu i sommar är jag här på Sörgården och trivs mycket bra samtidigt som jag lär mig svenska språket. Det är roligt att hjälpa äldre och jag funderar på att läsa till undersköterska, säger Ali Nasir Rustami som kom till Sverige för tre år sedan.

Agnes Hylén är områdeschef på Sörgården och hon är mycket nöjd med årets sommarjobbare. Nu är det två veckor kvar på den sista semesterperioden och redan nu blickar hon mot sommaren nästa år.

– Vi följer upp våra killar och tjejer som har varit här i sommar och börjar förbereda redan nu inför nästa sommarsemester. Vi har alltid en ordinarie undersköterska tillsammans med sommarjobbaren och det har fungerat mycket bra. Våra undersköterskor gör ett kanonjobb hos oss i sommar, berättar Agnes.

Angela Garic började jobba som feriepraktikant förra året och sommarjobbar nu för andra året vid avdelningen ”Hagen” på Sörgården.

– Jag jobbar både morgon- och kvällspass. Jag började min bredvidgång i juni strax efter studenten från Fenix, där jag gick vård- och omsorgsprogrammet. Här är mycket bra arbetskamrater, jag trivs bra och lär mig nya saker varje dag, säger Angela som tar en paus från skolan och kommer att hoppa in som extrapersonal nu under ett år tills hon har funderat klart vad hon ska söka för ytterligare utbildning.

– Bästa med att jobba här är att hjälpa människor, det kanske alla säger, men när jag kommer hem ifrån jobbet tänker jag på vad jag har gjort för bra idag. Man får ett helt annat perspektiv när man jobbar med äldre människor som behöver hjälp, avslutar Angela.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *