Nyheter

Nordquist (KD): Gillar friluftsliv och att åka motorcykel

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Nicklas Nordquist (KD).

Kan du beskriva dig själv?

– Jag är 30 år och från Svenarum. Jobbar på träindustri. På fritiden gillar jag att åka motorcykel och leva friluftsliv. Sedan nyår är jag andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Har du önskat eller tilldelats platsen i kommunfullmäktige?

– Jag hängde med från förra mandatperioden.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Landsbygdsfrågor är nummer ett för mig och sedan kommer allt annat på en delad andra plats. 

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Det ska bli intressant att se hur ”socialmoderaterna” kommer lösa utmaningarna. Vi har fortfarande en begränsad investeringsbudget samtidigt som det lovas guld och gröna skogar när det kommer till större investeringar. Vi har ju redan fått se moderaterna pudla i flera frågor och det kommer garanterat inte vara sista gången. För egen del ska det bli spännande att jobba i barn- och utbildningsnämnden och försöka samla oppositionen till att lägga vettiga förslag som kan utveckla skolverksamheten i kommunen i rätt riktning, avrundar Nicklas Nordquist (KD). 

Nicklas Nordquist (KD)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *