Nyheter

Nu är Mellan Härån och Rasjön här

Nyheter Vad är väl en jul utan boken Mellan Härån och Rasjön? Ingenting för vissa men för andra är denna hembygdsbok något av ett måste inför varje jul.

Årets bok  [1/4]

Ur Gullvi Gustafssons berättelse med ett besök i Bissefäll  [2/4]

Bild i artikeln om Oskar Malm  [3/4]

Rode Stork och Vera Carlsson  [4/4]

Det är de fyra hembygdsföreningarna Bondstorp, Svenarum, Tofteryd/Haghult och Åker som sedan 1978 håller samman traditionen med denna publikation.

Redaktionskommittén består av Lars-Henrik Olsson,  Bertil Gunnarsson, Christer Sjöberg, Camilla Appelqvist, Lilian Nyström, Lennart Davidsson och Kerstin Axelsson. Därtill är det många andra som kommer med bidrag till boken. I år är det artiklar av bland andra Uno Jonsson, Bengt Svensson Rolf Fredriksson Sune Toftgård, Kjell Boberg, Sven Lindholm, Christer Sjöberg och Lennart Nyström.

På de 160 sidorna finns 20 artiklar samt en bildkavalkad. Det finns nog något som intresserar de flesta som vill veta mer om hembygden.

Bland artiklar i årets bok märks Skillingaryds begravningsplats 100 år, Gullvi berättar om gamla Skillingaryd, kulturhistoriska nedslag i Bondstorp, kräftstjärtspudding vid kungligt besök på Hooks Herrgård och vi kom från Rosenlund.

Mellan Härån och Rasjön är inte bara en hyllvärmare utan en lokal historiebok där man får veta mer om sådant man bara har ringa kunskap om och sedan får man helt färska nyheter från flydda dagar.

Lite tidigare årgångar. Nu har man hunnit till årgång 45

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nu är Mellan Härån och Rasjön här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *