Nyheter

Nu blir det dyrare att åka kollektivt

Nyheter Från och med den 2 januari höjer Jönköpings Länstrafik biljettpriserna på bussar och tåg. Höjningen är på 3,5 procent jämfört med idag.

Genrebild David Alin

Länstrafiken skriver i ett pressmeddelande att man vill gynna de som reser mest och därför blir höjningen på enkelbiljetter högre än den på periodbiljetter.
– Vi följer Sveriges Kommuner och Regioners rekommendationer kring prisutvecklingen enligt index och ser i dagsläget ingen anledning att frångå den. Vi har dessutom prioriterat att hålla ner prisökningen för de som väljer att resa mer och använder sig av något av våra periodkort, säger Tommie Ekered (M), ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö, i ett pressmeddelande.

Priset för en enkelbiljett mellan exempelvis Jönköping och Värnamo för en vuxen höjs med 8 kronor. Vill man åka samma sträcka på en 24-timmarsbiljett kommer det bli 16 kronor dyrare.

En 30-dagarsbiljett som i dagsläget kostar 1 240 kronor och gäller samma sträcka som ovan kommer från och med höjningen kosta 1 260 kronor.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nu blir det dyrare att åka kollektivt

Jag kan förstå att busstaxor höjs för de går väldigt mycket men varför höjs tågen? De står ju 80 procent still mellan söder till norr så onödigt att höja något värdelöst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *