Nyheter

Nu blir det tvättanläggning

Nyheter Efter flera års väntan får Oljeshejkarna Johnsson bygga sin tvättanläggning i Skillingaryd. Det beslutade miljö- och byggnämnden igår

Grönt ljus för tvättanläggning

– Vi beviljar bygglov för tvättanläggningen, berättar Peter Sjöberg (M) ordförande miljö- och byggnämnden.

Det var i april för tre år sedan som miljö- och byggnämnden avslog ansökan från Oljeshejkarna som ville bygga tvättanläggning inom fastigheten. I juni samma år överklagades beslutet till Länsstyrelsen som lämnade tillbaka ärendet till kommunen för fortsatt handläggning under våren 2018. I juni 2018 beslutade dåvarande miljö- och byggnämnd att överklaga Länsstyrelsens beslut och ett år senare, i april förra året, avslog mark- och miljödomstolens kommunens överklagande. Och ansökan om tvättanläggningen kom åter att hamna på kommunens bord. Mark- och miljödomstolen upplyste kommunen om att ärendet kan återigen prövas. I och med det domen anses det vara planenligt med en tvättanläggning inom fastigheten.

Vid gårdagens nämndmöte fanns återigen fastigheten ”Skruven 8” med i dagordningen, som så många gånger förut genom åren. Denna gång fanns inget skäl att inte lämna bensinbolaget ett bygglov.

Nu blir det en tvättanläggning på fastigheten där tre bilar får plats och förvaltningen föredrar att en ”stängd” tvättanläggning är mer lämpligt än en ”öppen” anläggning. Tvättanläggningen kommer att ligga mitt på tomten, ungefär 13 meter från Storgatan.

Grannarna har, till dags dato, inte inlämnat något yttrande på bygglovet.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Nu blir det tvättanläggning

Idiotiskt att lägga en tvätthall mitt samhället..
. Finns ju hur mycket plats som helst ute vid Statoil lägg den där. Men i denna kommun förvånar mig inget längre tung industri mitt i samhället vid en skola med tung trafik.

Är det bättre att varje garageuppfart är en tvättanläggning istället?
Bara den uppfyller de miljökrav etc som krävs för att ha en tvättanläggning så är det ju toppen. Hade Cirkle K velat ha en tvättanläggning hade den nog sedan länge vart byggd.

Helt otroligt vilken kommun man bor i måste jag säga!
Tänk vad bilar som är tvättade under tre års tid på garageinfartarna i Skillingaryd!
*Än en gång helt otroligt av denna kommun*

Vilket nesligt nederlag för kommunen som de har bråkat med Oljeshejkarna i åratal. Det visar ju att de hade dåliga argument för att bråka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *