Nyheter

Nu fyller vi 20 år – del 3

Nyheter Den 22 april 2022 var det 20 år sedan denna webbtidning startade – eller om det möjligen var redan den 21 april. Per Bunnstad väljer att berätta lite om hur Skillingaryd.nu kom till och utvecklades;

Tidigt 80-tal i det lilla blivande tidningsmuseet hos Skivaryd.

Syftet med www.skillingaryd.nu var till en början att ge lite korta nyheter men kanske ännu mer att vara en portal för Skillingaryd med omland. Det blev egna sidor för de föreningar jag var engagerad i och mycket historiskt material. Det var också en kanal att puffa lite för nyheter i Finnveden där jag alltjämt var anställd. Skillingaryd.nu var en hobby och kom att vara så i fem år.

Den 31 maj 2007 slutade jag på Finnveden för att börja på lite drygt halvtid på Sveriges Filatelist-Förbund. Därmed gällde det att få ytterligare en födkrok och jag började jobba än mer med Skillingaryd.nu, dock utan att kunna ta ut mer än någon enstaka månadslön förrän fem år senare.

Först 2011–2012 hade det börjat bli lite ekonomi i bolaget och framtiden såg mycket ljus ut. Det var visserligen arbete sju dagar i veckan, nästan året om. Oftast var det dagligen 8–10 timmar vid datorn men det var fortfarande lika roligt att presentera snabba nyheter och även berätta om hur det var förr. Helt enkelt kika lite i backspegeln.

Under 2009 utvidgade vi vårt bevakningsområde till hela Vaggeryds kommun och det visade sig vara ett lyckodrag.

Så småningom engagerade jag även Kåre Boberg på deltid och tjänstgöringsgraden ökade undan för undan fram till dess att han gick i pension.

1 januari 2010 drog vi på allvar igång Värnamo.nu. Här lyckades vi mycket bra på sportfronten. På nyhetsfronten gick det så småningom bra men annonsmässigt har det hittills varit trögt. Vi vet dock att sidan ligger i tiden och hoppas kunna skaffa lite muskler så att den kan attrahera fler.

Finnveden Information AB har hunnit bli över 30 år och vår verksamhet är i dag till 95 procent inriktad på våra webbsidor. Tidigare har vi gjort personaltidningar för bland andra Uppåkra och Proton, hjälpt några företag med olika webblösningar och vi gjorde i många tabloidsidor med tv-program till ett antal tidningar över hela landet. Redan på 1990-talet kom Sara Mejving in i arbetet och hon gjorde i många år våra tv-sidor. Sedan 2016 är hon heltidsanställd och är numera redaktionschef. Övriga anställda är Martina Ojala, Gert Olsson, David Alin och Henrik Skoglund. Vi har även en del frilansmedarbetare på sporten.

Så här skrev jag för tio år sedan: Framför allt jobbar vi för att det är roligt – vi har tusentals nöjda läsare varje dag. Skillingaryd.nu har exempelvis över 3 000 besökare varje dag och på en vecka är det över 8 000 besökare. Det handlar då om besökare med unika ip-adresser.

Det var då det. I dag har vi oftast 6 000 besökare om dagen och kring 20 000 på en vecka.

• Framtiden
För egen del har jag passerat bäst-före-datum – nyligen fyllt 70 – och har från nyåret varvat ned. Än mer markant blir det till kommande årsskifte då det lär bli nya ägare till en av få journalistägda tidningar i landet.

Det där med att varva ned betyder inte att sitta i tv-soffan utan att fortsätta ett aktivt liv, inte minst att inreda Skivaryds nya lokaler och där ordna en rad aktiviteter. Allra närmast står en samling kring Skillingaryds IS storhetstid inom ishockeyn, åren 1963–1973.

Det här var del 3 av 3. Längre fram kommer det kanske lite annat kring de 20 åren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *