Nyheter

Nu har köksrenoveringen dragit igång

Nyheter På Grönelund i Skillingaryd är det febril aktivitet. Gamla köket har rivits ut och det nya ska in. Vi har träffat eldsjälarna som jobbar med att köket ska kunna invigas lagom till tipspromenadens start i mars.

Eldsjälarna som jobbade under tisdagsförmiddagen. Från vänster; Ingemar Elgemark, Nicke Persson, Kjell Svensson,, Christer Bengtsson, Bengt Bengtsson, Erland Claesson, Hasse Johansson, Lars-Åke Claesson och byggchefen Eibert Åberg  [1/6]

Lars-Åke kikar in ritningarna  [2/6]

Hasse, Nicke och Ingemar jobbar med renoveringen  [3/6]

Nya skåp till köket  [4/6]

En vägg är borttagen  [5/6]

Köket får en rejäl renovering  [6/6]

Varje dag jobbar ett femtontal eldsjälar med renoveringen av Grönelund i Skillingaryd. Redan i oktober började utomhusarbetet med att ytterväggen fick ny isolering och panelen byttes ut.

Efter nyår har det varit inomhusarbete på schemat. Gamla köksinredningen och en vägg i köket har rivits ut och det nya köket ska monteras.

– Nästa vecka har vi Leo som tävlar i junior-VM så då får vi ha TV:n på här i stugan samtidigt som vi jobbar. Sen börjar OS, säger Erland Claesson.

– Men vi får försöka jobba samtidigt som vi hejar på Leo, vi ska vara klara till mars då tipspromenaden börjar, inflikar Nicke Persson.

Stort projekt för friluftsgården pågår då även mattor och taket ska bytas ut. Efter det ska källaren få en ansiktslyftning med nya omklädningsrum.

– Vi kommer även att asfaltera utomhus, säger Ingemar Elgemark innan han skyndar vidare till byggarbetsplatsen på Grönelund.

Boverket, kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen har sagt ja till det stora bidraget som gör det möjligt för uppfräschningen på Grönelund. Förhoppningsvis är kommunfullmäktiges ledamöter lika positiva till bidraget och deras beslut kommer under måndag kväll.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *