Nyheter

Nu har vi möjlighet att jobba vidare

Nyheter Äntligen har även vår tidning fått presstöd och det betyder att vi kommer att utöka bemanningen och kunna ge er läsare ännu bättre nyheter. Vi kommer att framför allt kunna bli vassare och kunna gå mer på djupet i våra artiklar.

Sara, Per och Gert kommer att få förstärkning på redaktionen med ett par nya journalister.

Vi kommer att mer renodla arbetet på redaktionen och skapar en deltidstjänst för administration och annonser. Därtill anställer vi en reporter med huvudsaklig bevakning av Värnamo kommun. Vi är fortsatt beroende av fler annonser och fler som stöder oss med frivillig prenumeration men vi behöver tack vare presstödet inte införa någon form av premiumläsning. Allt ska även i fortsättningen vara fritt att läsa.

Vi har de senaste veckorna slitits mellan hopp och förtvivlan om möjligheten för våra tidningar att leva vidare trots minskade annonsintäkter. Nu fick vi klart med presstöd för båda våra tidningar och betyder att vi kommer öka antalet tjänster.

Vi började redan i höstas att förstärka redaktionen för Skillingaryd.nu genom att både Gert Olsson och Per Bunnstad gick upp i arbete, tillsammans ungefär en heltidstjänst. Vi ”räknade” med att vi skulle få presstöd. Det kommer senare att bli en ”tillbakagång” och en ny journalist anställs om någon månad.

Vi kommer att renodla arbetet mer framöver och ska tillsätta en reporter som i huvudsak kommer att jobba som kommunreporter och allmänreporter i Värnamo. Det lär även bli en del sport i denna tjänst.

Vi har även funderingar kring det administrativa arbetet men här behöver vi tänka till lite mer. Det handlar om fakturering, bokföring, annonsproduktion med mera.

Det som åvilar oss är att utöka den kommunala bevakningen och framför allt att ge er läsare sådant som kommunen själv kanske inte är så intresserad av att berätta om. Det kommer alltså inte att bara bli nyheter efter kommunala möten. Här hoppas vi att ni som läsare kommer med tips.

Över huvud taget är vi mycket lyhörda för vad ni läsare vill att vi ska berätta.

Fortsatt fin sommar till alla er läsare!

Redaktionen genom Sara, Per och Gert

Taggar

Dela


12 reaktioner på Nu har vi möjlighet att jobba vidare

Ett stort GRATTIS till er alla! Ni gör ett fantastiskt jobb! Min dag börjar med att gå på Skillingaryd.nu!

Ni gör ett fantastiskt bra jobb, fortsätt bara så. Grattis till presstödet, det är ni förtjänta av.

Vi är stolta att ha Sveriges bästa nättidning i vår bygd o att staten ser till att vi får fortsätta läsa intressant från förr o nu. Grattis även från metropolen Götafors

Bra beslut – då fortsätter vi företagare att på olika sätt stötta bygdens egen tidning. Grattis till er

Glädjande att ni lovar att granska kommunen bättre. En av journalistikens viktigaste uppgifter är ju att granska makten.

Ett stort GRATTIS till er alla och ett stort Tack för daglig information om vad som händer i bygden. Ha en fortsatt skön sommar och akta er för CoVid-19!

Inte dag för tidigt, Grattis!
Nu hoppas jag på en fördjupad granskande journalistik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *