Nyheter

Nu kommer årets julfrimärken

Nyheter På torsdag  släpper Postnord årets julfrimärken – designade av illustratören Stina Lövkvist.

Frimärkshäftet  [1/3]

Ett av frimärkena i höftet  [2/3]

Frimärke i valören brev  [3/3]

Årets tema ”Snart är det jul” föreställer en liten sagolik stad där julförberedelserna är i full gång. Med julens frimärken vill Postnord inspirera fler svenskar att skicka hälsningar till nära och kära just denna speciella jul.

I färgstark akvarell illustrerar Stina Lövkvist en myllrande fantasistad som är i full gång med alla julförberedelser. Färgglada figurer som julklädda rävar och grävlingar får alla delta i årets julstök.

I samband med lanseringen av årets julfrimärken släpper Postnord tre julkort och en julkortspåse för att enkelt samla färdiga julkort i för att och lägga dem på någon av Postnords brevlådor. Inför julen ställer Postnord upp cirka två tusen röda brevlådor runt om i landet särskilt för alla julkort. Fredrik Tjernström står för designen, som har inspirerats av Stina Lövkvists frimärken, med julklädda djur gestaltade i en vacker julmiljö.

• Skapa julstämning
– Det har varit ett tufft år för oss alla och vi tror att ett julkort kan göra extra stor skillnad för någon man håller kär just i år. Med årets julfrimärken hoppas vi inspirera fler till att skicka julkort och bidra med lite extra julstämning och omtanke när världen inte är sig riktigt lik, säger Stina Olofsdotter, chef Postnord Frimärken.

Årets julfrimärken och julkort finns tillgängliga hos alla Postnords ombud från den 12 november och julkortspåsen kommer hem i postlådan, men kan också hämtas hos ombud. Sista dagen att posta sina julhälsningar för att de ska komma fram till julafton är den 16 december.

• Även separat frimärke med brevporto
Frimärkena kommer i häften om tio och kostar 10 kronor per frimärke. Precis som tidigare år är både julkort och julkortspåse gratis. För den som är sent ute släpps även ett frimärke med vintermotiv för inrikes brev upp till 50 gram. Frimärket går utmärkt att använda för hälsningar hela vintern då det har ett vackert vintermotiv i form av en ljuslykta.

• Om Stina Lövkvist
Stina Lövkvist är en frilansande illustratör som tecknar för barn och ungdom sedan tio år tillbaka. Hon har jobbat med karaktärsdesign till animation och behärskar många olika medier, traditionella som digitala, och har nyligen fattat tycke för oljemålning. Hennes konst porträtterar ofta djurlivet med starka karakteristiska färger.

• Om Fredrik Tjernström
Fredrik Tjernströms illustrationsstil täcker ett brett spektrum. Handgjord känsla, detaljrikt och tydligt. Hans arbete är modernt i uttryck och klassisk i utförande. Detta gäller för alla de tekniker som han använder; från blyerts till bläck till akvarell, gouache, akrylfärg och digitalt. Fredrik gick ut Beckmans Design Högskola 2004 och har sedan dess jobbat som illustratör med bas i Stockholm.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *