Nyheter

Nu levereras mat som vanligt

Nyheter Efter några månader med begränsat urval av mat till de som beviljats utkörning är problemen åtgärdade

Arkivbild

För några månader sedan fick man bekymmer på Sörgården med en kylanläggning för att hantera den mat som körs ut till de som får mat distribuerad varje dag. Det ledde till att man inte kunde erbjuda personerna att välja mellan olika rätter utan det tillagades en rätt om dagen som erbjöds. Samtidigt med att man var tvungen att komma till rätta med problemen på Sörgården konstaterades att man behövde installera kylaggregat i de fordon som används vid matdistributionen.

Har ni fått klagomål från de som får mat hemskickad?

– Nej, vi har inte fått några signaler att någon har varit missnöjd, säger Lotta Damberg som är chef för socialförvaltningen. Hon berättar samtidigt att de från och med denna veckan har kunnat återgå till den ordning som rådde tidigare med flera rätter att välja mellan.

– Visst är det tråkigt när något blir fel, menar Anki Löfstedt som är nämndens ordförande men tillägger att det under de månader som det inte har varit normalt är det ytterligare 20 personer som ansökt om matleverans som beviljats. Nu är det 70 personer varje dag som får mat levererad mot 50 personer innan problemet uppstod.

– Vi har också skickat mat för analys och det har visat sig att maten har varit utan anmärkning även med två till tre veckors lagring, avslutar Lotta Damberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *