Nyheter

Nu minskar andelen laddbara bilar

Nyheter Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning de senaste åren, men under andra kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Vaggeryds kommun.

Arkivbild

Under andra kvartalet 2023 var 57 procent av alla nyregistrerade personbilar i Vaggeryds kommun laddbara (sammanlagt registrerades 47 nya bilar). Merparten av de laddbara bilarna var rena elbilar (38 procent av alla).

Fossildrivna bilar utgjorde 43 procent av nyregistreringarna (då räknar vi även elhybrider som fossilbilar).

De senaste åren har vi sett en kraftig ökning i försäljning av laddbilar i Sverige. Den här utvecklingen kulminerade under slutet av år 2022 då så många som hela 74 procent av alla nyregistrerade bilar var laddbara.

I Vaggeryds kommun var andelen laddbara bilar under andra kvartalet också lägre än under första kvartalet 2023 då rekordet hittills noterades (73 procent).

I november slopade regeringen med kort varsel elbilsbonusen. Men på grund av långa leveranstider syns effekten av den regeländringen inte i registreringsstatistiken ännu. Först under kvartal tre och fyra kan vi räkna med att se spår regeländringen.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *