Nyheter

Nu övernattas det på prov

Nyheter Att Talludden och Gullvivan skulle bli lägenheter beslutades av kommunstyrelsen i juni tidigare i år. Nu har ärendet varit uppe igen på kommunstyrelsens arbetsutskott som motion från (S).

Arkivfoto; Talluddens rum saknar kök men det ska bli ändring på det

Det är Kenth Williamsson (S) som lämnade in en motion om att göra om Gullvivan i Skillingaryd och Talludden i Vaggeryd till bostäder.

– Det här är redan igång och vi har redan tagit positivt beslut så den här motionen från Kenth bifalls, säger Gert Jonsson (M).

På Talludden finns inga kokmöjligheter och det begränsar kundgruppen. Ventilation och brandskyddet bör bli bättre på Gullvivan, så det finns en del småsaker som gör att lägenheterna inte är helt användbara fullt ut även om nu några har bott ”på prov” i lägenheterna, inflyttningen på riktigt är i september månad.

– Det är industriarbetare och studenter som är väl målgrupp och vi bör möta den kategorin som behöver hjälp under en tidsbegränsad period eller kanske sin egna första lägenhet, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi ska ordna så rummen på Talludden ska få mindre kök. Många har hört av sig så stort intresse finns. Vi är mycket glada att vår motion har fått ett positivt svar, säger Kenth Williamsson (S).

– Viktigaste nu är att vi behöver rådighet och det händer mycket framöver och det här är ett sätt att möta verkligheten och använda kommunens egendom, avslutar Gert Jonsson (M).

Det var den 1 juni som Kenth Williamsson (S) lämnade in en motion med förslag att Gullvivan i Skillingaryd och Talludden i Vaggeryd skulle göras om till bostäder. Men arbetsutskottet har redan beslutat att ge fastighetsenheten och kommunledningskontoret i uppdrag att hyra ut lägenheter, så beslutet ligger redan i motionens tecken och kunde därför bifallas omgående.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *