Nyheter

Nu planeras för stor Frammedag

Nyheter På lördag är det dags igen för en extra stor Frammedag i Vaggeryds centrum.

Stefan Aronsson, Emelie Jakobsson och Joakim Sörås från Handel & Service planerar inför en av årets stora dagar i Vaggeryds centrum.

– Frammedagen nu på lördag kommer bli den största vi arrangerat. Nu är det fullbokat på alla gatorna. Det är runt 75 olika företag, organisationer och föreningar som deltar på olika sätt som kommer fylla gatorna. Föreningen Handel & Service är huvudarrangör och tar hjälp av Equmeniakyrkan, Vaggeryds Bordtennisklubb och HK Vaggeryd. Handel & Service gör detta ideellt och intäkterna går till föreningarna som är med och anordnar. Frammedagen arrangeras också med bidrag från Vaggeryds kommun och Sparbankstiftelsen Alfa. Syftet är att skapa ett trevligt centrumevenemang som lyfter den lokala handeln i kommunen samt ger kommuninvånarna möjlighet att träffa blåljusenheter, LRF, idrottsföreningar med flera. Årets upplaga av Frammedagen har breddats med mer inom mat. Kommer bland annat flera matvagnar, försäljning av parmesanost, oliver och frukt. En fiskbil och Rudenstams kommer också. En karusell kommer att finnas och hoppborg. Det blir ponnyridning, hemvärnet kommer och de lokaler partierna. Fler aktiviteter än vanligt alltså, berättar Stefan Aronsson från Handel & Service.

I Magnisa stuga kommer det vara en utställning med teckningar. Under Sparbanksveckan 1961 utlyste Sparbanken en teckningstävling med temat ”Mitt sparmål”. Hela 410 teckningar lämnades in från skolbarn i årskurserna 1-7 och för varje årskurs korades tre pristagare. I Magnisa kan man se de 21 vinnarbidragen. Här kommer också att serveras våfflor. Utanför Magnisa i järnvägsparken anordnar Vaggeryds Trädgårdsförening trädgårdsloppis.

Vad har ni för förväntningar på den här dagen?

– Mycket folk, bra stämning och fint väder hoppas vi på.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *