Nyheter

Nu rivs Shell-macken i Vaggeryd

Nu rivs Shell-macken i Vaggeryd

Nyheter Den 7 juni tog Svenska Shell AB bokstavligt talat ned skylten i Vaggeryd – idag inleddes rivningen  av den gamla bensinmacken norr om Hjortsjöskolan.

Om några dagar kommer det inte finnas några andra spår än minnen kvar av 57 års bensinförsäljning i korsningen Narvavägen, Gliets gata och Jönköpingsvägen.

Det var 1959 som Shell invigde den då splitter nya bensinmacken i Vaggeryd med Ragnar Hansson från Gnosjö som föreståndare.

Han höll ut i två år. Sedan tog ”Janne på Shell”, Jan Bergqvist från Habo över och drev anläggningen i hela 40 år, främst med assistans av sin broder Jerker och sin son Peder. Men många är det som för kortare eller längre tid tjänstgjort på Shellmacken.

Per Engström tog över 2001 och med tiden reducerades den fullskaliga bensinstationsverksamheten till en automatstation, en epok som alltså upphörde på försommaren.

Som mest fanns under några år, från 1967 till 1974, fem fullskaliga bensinstationer utmed E4 genom Vaggeryd. Det krävdes för att släcka bensintörsten hos E4-trafiken.

Men när E4 drogs väster om tätorten 1993 förändrades bilden radikalt. Nu är det bara Preem kvar av bensinstationskvintetten samt automatförsäljningen på Din-X.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *