Nyheter

Nu rivs Shell-macken i Vaggeryd

Nu rivs Shell-macken i Vaggeryd

Nyheter Den öppnades 1959 och stängdes 57 år senare.

Nu ska Shell-macken i Vaggeryd rivas.
Beslutet togs av miljö- och byggnämnden vid tisdagskvällens sammanträde.
Det var företaget St1 som lämnat in ansökan fem dagar innan macken stängdes. Den 7 juni togs pumpar och ljusreklam bort. Nu ska alltså hela rasket rivas.
Beskrivningen av rivningen anger avveckling av bensinstation. I detta skede menas då byggnad och anläggningar ovan mark som skärmtak, pumpar med mera som ska rivas. Senare tillkommer markentreprenad med borttagande av tankar i mark och eventuell marksanering.
– Jag vet att man håller på och tittar på en provtagningsplan. om jag inte är felinformerad blir det undersökningar nästa vecka, säger Ivar Pettersson som är chef för miljö- och byggförvaltningen.
Kvar av mackarna inom är nu Din-X. Det var 1944 som Gunnar Westroth lät bygga den första bensinpumpen på platsen. Striden har så sent som för två år sedan stått hård om macken i miljö- och byggnämnden som har fått ytterligare fyra års nådatid.
I översiktsplan  står det dock tydligt beskrivit att bensinstationer nära bland annat bostäder och skolor på sikt ska flyttas utanför tätorterna på grund av riskerna vid transporter till dessa mackar och tankställen. Någon bortre tidsgräns finns dock inte.
Det är därför Preem ligger bättre till. Transporterna till macken vid norra infarten i Vaggeryd är naturligtvis säkrare.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *