Nyheter

Nu röjs det för tomter på Västra Strand i Vaggeryd

Nyheter Det är en rejäl avverkning som görs för att bereda mark för nya tomter

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Sedan ett tag har det pågått ett arbete med att ta ned skog på Västra Strand i för att komma igång med bostadsbyggande på nyåret. Skogsavverkningen görs för att förbereda för markberedning av området. Det ska skapas en infrastruktur i form av gator och ledningsnät och eftersom marken är ojämn i området har träd tagits ned på ett större område för att möjliggöra byggandet.

Tomterna släpps under hösten och kan bokas hos kommunen. Totalt handlar det om 60 tomter i varierande storlek som bjuds ut, och det blir först till kvarn som gäller. När man hittat en tomt som man vill ha ansöker man om den hos kommunen, är tomten ledig skickas en faktura på 5000:- ut som ska betalas inom fjorton dagar. Den avgiften dras av från det totala tomtpriset, pris för nyttjanderätt, när den tomten ska betalas i sin helhet.

Enligt förslaget som kommunfullmäktige ska fatta beslut om i slutet på oktober kommer tomterna att kosta 250:-/kvadratmeter. Till det kommer 25000:- i avstyckningsavgift och 10000:- i planavgift. Förslaget behandlas i kommunfullmäktige den 29 oktober.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nu röjs det för tomter på Västra Strand i Vaggeryd

Jätteroligt att det äntligen blir av, hoppas nu att tekniska kontoret röjer upp all sly som skymmer sjöutsikten och gör området mer attraktivt vid första anblick,när alla intresserade besöker den fina lekparken som finns, för alla blivande barnfamiljer som flyttar in
Just nu ser man inte mycket av Hjortsjön!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *