Nyheter

Nu startar medborgardialogen

Nyheter Vi finns på plats i kontrollrummet, som tidigare idag har varit nämndrum, och i sidorummen finns medborgarna, föreningar, pensionärer och företagarna som kör dialogturnén digitalt.

Hur ska framtiden se ut i Skillingaryd? Det undrar Gert Jonsson (M) och Camilla Wallin Kupferberg

Hur ska Skillingaryd se ut om 10, 20 och 30 år? Den frågan kanske blir besvarad under kvällen…

Ett rum med företagare, föräldrar och företagare. Ett rum med föreningar och pensionärer. Gert Jonsson (M) som leder dialogen från kontrollrummet presenterar kvällens upplägg.

– Jobbat intensivt med att hitta bredd av åldrar, kön och tillhörighet, säger Annika Hedvall kommundirektör.

 Första frågan är vad är ni stolta över i Skillingaryd?

Företagare, föräldrar och ungdomar;
– Vi är stolta över vårt föreningsliv och varför ska man ta semester och åka från Skillingaryd? Mycket företagare, alla hjälps åt i Skillingaryd och vi har mycket restauranger, vi har mejeriet som är en stor satsning som syns i Skillingaryd.

Föreningsgruppen leddes av Jenny Larsen (KD);
– Vi är stolta över föreningslivet, att det finns närhet och vi känner oss nära, det finns en god anda och mycket möjligheter. Det känns tryggt. Naturen är nära. Vi har lätt att samarbeta med varandra. Vi är stolta över Mejeriet.

Kenth Williamsson (S) och jobbar med pensionärer och föreningar i rummet intill…
– Det första som gruppen sa var att det finns något för alla att vara stolt över och det är det som är det bästa med Skillingaryd. Föreningslivet är fint, vi har massor av verksamhet, kultur och kyrka som är väldigt bra och fint för Skillingaryd. Dessutom har vi ett bra samarbete med kommunen, exempelvis Mötesplatsen. Det är en plats där det är fina kommunikationer och med vackra omgivningar. Det finns massor av fina platser. Mejeriet var uppe här också samt en vårdcentral som fungerar fint. Det finns stolthet kring andra föreningar med golfklubben, kultur med Ola Hugosson med mera. Teatern är också en fantastiskt fin i Skillingaryd.

Kvällen fortsätter med upplägget; Bebyggelseutveckling och kommunikationer, natur och friluftsliv, näringsliv och service.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *