Nyheter

Nu startar nästa fas i uppgraderingen av Hooks Herrgård

Nyheter Efter att ha byggt nya förrådsutrymmen och personalutrymmen i några månader är det nu dags för nytt kök och ny matsal

Hasse kollar kylen  [1/13]

Containerköket på plats  [2/13]

Ett rejält kök  [3/13]

Nya förrådsutrymmen  [4/13]

Anslutning från köket in till buffé och matsal  [5/13]

Disk  [6/13]

Kallskänk  [7/13]

Bageri  [8/13]

Mera arbetsytor  [9/13]

Fräscha lokaler  [10/13]

Matsal, även i rummet innanför  [11/13]

Har ska buffén placeras  [12/13]

En förväntansfull kökschef  [13/13]

Nu inleds arbetet med att modernisera kök och matsal på Hooks Herrgård. Med början nu i helgen inleds ett arbete som kommer att pågå under hösten, vintern och våren. Den första maj nästa år ska en helt ny del av Hooks Herrgård invigas. Köket är gammalt och trångt och behöver fräschas upp för att nå en standard som håller åtminstone 20 år framåt. Detsamma gäller matsalen som dessutom byggs ut för att kunna ta emot fler gäster. Som det är idag tvingas man ibland avstå från konferenser eller annat eftersom matsalen inte är dimensionerad för det flöde man har idag.

För att fungera under byggtiden har man hyrt in ett mobilt containerkök och den gamla matsalen på entréplanet får tjänstgöra som matsal igen under några månader. När man kommer in i containerköket slås man av hur rymligt det verkar vara, det kanske ser annorlunda ut när det är fullt med personal och de lager av råvaror som krävs. Det kommer säkert att ta ett par dagar innan man hittat rätt i logistiken men det är inget som bekymrar Hasse Edberg, VD på Hooks Herrgård.

– Nej, jag är inte orolig säger Hasse och tillägger att kökspersonalen kommer att fixa den kommande renorveringsperioden galant. Under tiden som arbetet pågår kommer man att hålla koll på nybygget för att tidigt upptäcka om det finns risk för ”buggar” i bygget.

Kökschefen Gregory Gosse säger att det tar några dagar innan man hittat alla rutiner men sedan kommer det att löpa.

– Mest spännande är att planera för arbetet i det nya köket parallellt som den dagliga verksamheten ska fungera, säger Gregory.

– Jag är medveten om att det kommer att bli störningar för våra gäster, säger Hasse Edberg men talar om att de har varit och är tydliga i sin information till gästerna som vill boka boende och/eller konferens att bygget pågår och hur de gör för att minimera störningarna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *