Nyheter

Nu syns fanan igen

Nu syns fanan igen

Nyheter Under ett antal år har Frälsningsarméns höga flaggstång på gården utanför armélokalen för det mesta gapat tom - men inte nu längre,

Vid terminens första sammanträde med ledningsgruppen för Frälsningsarmén i Skillingaryd bestämdes det enigt att nu ska Frälsningsarméns fana upp igen.

– Vi har kanske samhällets högsta flaggstång, och det är det hög tid vi använder den igen. Nu kan nästan hela samhället se den röd-gul-blåa fanan med texten Skillingaryd för Kristus! och att fanan ny kommer vaja över staden dag och natt ser vi som en symbolisk nystart nu i början av terminen, säger löjtnant Erik Johansson, ledare för Frälsningsarmén i Skillingaryd,

Frälsningsarméns fana är densamma i alla de drygt 130 länder rörelsen finns, och sammanfattar tron: Röd för frälsning genom att följa Jesus, blått för kallelsen att leva ett heligt liv och gult för den Helige Ande som bibeln lovat ge oss kraft i vår kamp för en bättre värld.

– Varje stad och ort har inskription med ortens namn följt av ”…för Kristus”. Skillingaryd för Kristus är Frälsningsarmén i Skillingaryds motto som handlar om att vi önskar se hela staden vunnen och förvandlad av Jesus, noterar Erik Johansson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *