Nyheter

Nu tänds fibern

Nyheter För lite mer än ett år sedan startade fibergrävningen i Västra fiberföreningen. Nu har den gröna fiberlampan tänds i Åker södra

I Galtås Björkö tändes anslutningen. Foto; Ann-Louise Smedberg

I Broddarp och Galtås Björkö, söder om Skillingaryd, tändes fiberlampan för första gången igår och anslutningen var inkopplad.

För någon vecka sedan tog vi kontakt med fiberföreningen och då meddelades det att man har fått fram signal till noden i Åker via en annan väg än den som ursprungligen var tänkt men att det nu var klart att använda och testköras.

Ett 80-tal hushåll var då färdiginstallerade och vem som fick uppkoppling först blev svårt att förutspå då leverantörens datahallar aktiverade medlemmens utrustning som kunde ske vilken tid på dygnet som helst. Medlemmarna skulle göra ”sig redo” genom att starta upp utrustningen, vilket gjordes.

– Nu har jag glada nyheter! Nätet är igång och vi har kopplat upp ett 70-tal anslutningar i Åker södra, säger projektledaren Per Wackt.

Här kan ni läsa om grävstarten.

I Broddarp är fibern igång. Foto; Ann-Louise Smedberg

Taggar

Dela


11 reaktioner på Nu tänds fibern

Det enda jag hänger upp mig på är ansvariga för fiber inte en enda kommentar??? Ta tillfället i akt och svara varför till oss.

De som jobbar frivilligt med detta är
Ska ha allt beröm.

Däremot de som får betalt och som
Ska vara experter på området ska man
Kunna ställa krav på.

En projektledare ska kunna förutse
Vissa saker .
Det är bara att fysiskt ge sig ut i verkligheten
Och ta reda på fakta.
Till exempel att ta reda på vilken typ av rör
Vi har i Åker City

Inte bara ta för givet att det är samma
Typ av rör överallt.
Vi fick ju dessa rör ihop med det kommunala
Vattnet.

Jag hoppas att ni som jobbar med detta inte tar åt er för mycket av ovanstående negativa kommentarer. Tycker det är fantastisk med all tid som frivilliga medlemmar lägger ner, och låg nivå på de medlemmar som tycker denna plats är ett bra ställe att vädra sitt missnöje.

Tror att det är fritt fram att hjälpa till om ni vill och hinner!

Vi har beställt leverantör nu ,- dosan inne uppkopplat o klar för leverans – dock håller jag med övriga, tidsplanen och informationsflödet från föreningen var under all kritik.

I Åker City blev vi lovade fiber innan semestern 2019.

Vi har fortfarande inte fått något fiber.
Jag anser att det är brist på kompetens när man Inte har någon säker leveranstid.

Att det kan dröja någon månad hit och dit är väl helt okej men inte 9 månader i felbedömning.

Jag förväntar mig att projektledaren har ett svar på på detta på årsmötet.

Innan man säger något leveransdatum ska man ta reda på möjliga problem som kan uppkomma.
Inte bara säga att det det blev mer problem än man trodde.

väntat fortfarande på att nån ska komma o sätta upp dosan på insidan… båda mina närmsta grannar var fått sina in i huset….

Som vi misstänkte. Var även jag erbjuden fiber men ingen info sen en dag stod. Det en grävare vid tomtgränsen och linjer över tomten ingen sagt något om att dom skulle göra eller ens att igång. Synd att allt låter så bra ibörjan sen gå över i fjasko. En som är drabbad.

Oj. Detta var ju positiv överraskning.med tanke på att verken IP-only eller föreningen skriver något om projektet när man frågar dem IP-Only känner inte ens till projektet i området… Som Jan Erik skriver, långa fördröjningar.
Tur vi har Skillingaryd.nu för att hålla oss uppdaterade!

Ja jag fick till svar att det skulle funka också av kundtjänst! Så åkte och köpte ny router för 1200 kr men icke som Nicke funkar det inte 😡

Tur för dom, vi i åker skulle få detta i juni 2019. Men inte fått något inkopplat. Och ingen information. Ska bli spännande att se vad som kommer fram på årsmötet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *