Nyheter

Ny återvinningsstation i Skillingaryd

Nyheter Efter sommarens heta debatt om återvinningsstationen finns nu en lösning

Arkivbild

Det har varit en del strul på senare tid när det gäller återvinningsstationen i Skillingaryd. Det har varit överfullt och med påsar ställt bredvid. För att komma till rätta med problemet har kommunen dubblerat tömningen och har nu hittat en ny plats som ska vara klar framåt oktober.

Det handlar om ett område bortom turistbyrån där det idag finns parkeringsplats som relativt enkelt kan göras till en bra plats för en återvinningsstation. Det krävs ju att man kan asfaltera och att det går enkelt att tömma, samt utrymme före att några stycken kan komma intill med bil samtidigt.

Fram tills dess att den nya återvinningsstationen ska man hantera situationen på ett bra sätt för såväl de som nyttjar återvinningsstationen som de som arbetar med tömning och annat runt omkring.

Förslag till ny plats för återvinningsstation.

Taggar

Dela


29 reaktioner på Ny återvinningsstation i Skillingaryd

Södra Vägen har sina balkonger riktade mot där tippen ska bli är väl inte så kul att ha en sån utsikt
Ligger onödigt nära när det finns bra allternativ

Håller med, den borde ligga på norr vid gröntippen men det måste även finnas en som ersätter den som låg vid soldathemmet innan för det räcker fortfarande inte med endast 2 stationen i mina ögon. Att den ska placeras just där det visas på bilden tycker jag är faktiskt lite fel för där borde det ligga något mer attraktivt, precis som någon nämnde bl.a. ett utegym.

Utifrån perspektivet att vi har marknad på slätten tycker jag det är mycket olyckligt att lägga återvinningen där. Det ger inget bra intryck till både knallar och besökare. Gröntippen är väldigt lämplig.

Det vore väl ändå mest lämpligt att den placeras vid gröntippen. Då får vi en i norr och en centralt i söder. Lyssna på folket nu ni politiker i kommunen.

Göran, jag blir faktiskt bestört över hur man kan bemöta en efterlängtad åtgärd med så mycket småsint kritik. Jag menar också allvar med att det finns betydligt vackrare platser i Skillingaryd med omnejd än denna.

Återvinningsstationerna ligger långt utanför mitt politiska ansvarsområde och jag tar mig friheten att tycka precis vad jag vill.

Några av skribenterna håller alltså grusplanen vid slätten för att vara Skillingaryds framsida, en underskön plats som inte får befläckas av en återvinningsstation? Eller är ni ironiska? Kommer ni från Vaggeryd?

Vi vill inte han någon soptipp på slätten,det ställs allt möjligt runt containrar,Gröntippen vore den bästa plaseringen,kommunen äger väll marken söder om Gröntippen ?
En återvinningsstation i norr och en i söder ,de flesta åker ändå bil.

Det verkar som femklövern har blivit helt yra i bollen pga värmen
Det är klart att den skall ligga vid gröntippen
Fins inte en bostad i närheten och bra tillfartsvägar
Ni som vill se en förändring i kommunen rösta bort 5 klövern den 9 september

Tror du missuppfattar något här, är inte vad jag vet så att detta är en femklöverfråga och inte en fråga där man behöver blanda in blockpolitik utan hitta bästa lösningen. Detta är väl knappast en ideologisk fråga!

Själv är jag aktiv i Centern och stolt över detta.

Tänker inte låta blockpolitiken styra min politiska bana i frågor som inte har med det att göra.

För Vaggeryds kommuns invånares bästa, kan vi inte göra blockpolitik av en fråga som denna.

Oftast när folk vill något annat än tjänstemän, politiker mm får man höra att det går inte eller det är försent. Vill man så kan man, så länge inget är byggt. Har pratat med en del under dagen, men ingen har tyckt att placeringen är bra.

Hoppas verkligen att folk uttrycker sin vilja oavsett vilken lösning man vill ha. I Skillingaryd tycker jag det är Skillingarydsborna som ska bestämma framtiden.

Vem ansvarar för den stora grusplanen strax intill, där Vaggeryds Energi har en anläggning?
Spontant tycker men det borde finnas plats där.
Borde inte heller vara så komplicerat att asfaltera.
Kanske inte alls är möjligt.
Tycker i alla fall vald plats är olämplig.

Förut var hela slätten skyddad Magasinet kom till efter en brand vill jag minnas skulle likna det gamla godsmagasinet
Då är det ju konstigt att det ska bli en (soptipp) i närheten upp med den till gröntippen så får hela norra delen nytta av den alla handlar inte på Hemköp heller skulle jag tro Lyssna på folket

Håller med Kenneth om plaseringen, vad skall den på marknadsplatsen att göra.. Helt uppåt väggarna galet förslag!!

Självklart borde den placeras i anslutning till gröntippen.
I stället för att placera den i närheten av turistbyrån, Miliseum, marknadsplatsen och de gamla militärbyggnaderna.
Just där lite turister kan råka passera.
Samt alla ovan nämnda anledningar.

Håller helt och hållet med göran l . vid gröntippen vore den bästa platsen. är redan asfalt och stör ingen.

Tog upp placeringen med Intresseföreningen och fick där till mig att de tyckte den var bra.
Fördelen med norra ändan av slättens parkering är följande.
1. Kommunen äger marken.
2. Ligger utanför Plan
3. Stör inga grannar/boenden.
4 Bör gå att kombinera med parkering eftersom parkeringsområdet är stort.
5. Ligger nära handel som man ofta besöker.
6 Flera får rum där samtidigt lätt att tömma och komma in till med lastbilar och bilar
7 Bra mark som går fort att anlägga.

Sedan kunde vi ju frågat hur många som helst och vi hade hela tiden fått olika bud. Vi har redan vänta för länge på att bestämma oss. Och när man väl stämmer av och lyssnar till politiken, intresseföreningen, FTI, tekniska och många andra osv. så är detta den bästa plats de närmaste fem åren.

Oannonserad närvaro på ett möte med intresseföreningen på ett möte där semestern inte är förbi är ju ett lätt sätt att slippa undan åsikter.
Gert Jonsson hjälper inte att bara lyssna, man måste ta till sig det också. Tycker att det är en överilad och inte analyserad placering.
Är ju inte direkt trångt uppe vid grön tippen heller.

Med tanke på trafiksituationen beroende på nya mejeritomten mm ser jag ingen fördel med tunga fordon som ska köra genom centrum vid tömning mm. Att det är bråttom nu är helt klart beroende på dåliga beslut tidigare, ta inte ett till bara för det är bråttom.

Jörgen Johansson
Ordförande Intresseföreningen

Hej! Gert
Jag tror att området där krysset är. Har SIS ett avtal på, för marknaden. Det kontraktet tror jag löper på 5 år i taget. Med 1 års uppsägning.

Kenneth

Bra med snabba beslut, men för den delen måste konsekvens av beslutet utvärderas!
Vi har en gröntipp norr om räddningstjänsten i Skillingaryd där bör det finnas plats!?
Att besökare till Skillingaryds marknad vår-och höst skall mötas av en återvinningsdepå, där det oftas flyger omkring skräp och kajor, är väl inte så trevligt??
Hur ser detaljplanen ut för detta område?

Helt rätt Göran, jag har också föreslaget den placeringen och tycker den är lämplig. Men det tyckte tydligen inte dom som sitter inne med beslutsrätten.

Håller med lägg den i norr så dom som bor däromkring slipper åka med så långt
Skulle vara lite i skymundan de är ju inte vackra o titta på
Skadade inte med mer information hur man sorterar hjälpe en utlandsfödd för ett tag sedan han hade inte en susning hur det skulle vara
Glödlampor i glas ex stövlar elapparater mm trodde han att han fick ställa utanför färgat o ofärgat glar förstod han inte var tacksam för hjälpen

Mycket bra att man tar tag i detta!
Vid denna plats hade man tivoli när det var marknad i våras, ligger väl synligt så alla kan se en ren och välskött återvinning eller?. Risken att man får flytta den igen kanske är rätt stor, beroende på utvecklingen i området. Vore väl bättre att lämna detta område fritt för att ha möjlighet till byggnation, utegym eller något annat trevligare ändamål än en åtevinning. Mitt förslag är att flytta den på norr, då vi redan har en relativt central återvinning vid järnvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *