Nyheter

Ny av- och påfart till E4:an?

Nyheter En Vaggerydsbo har skickat in ett medborgarförlag till kommunen om att undersöka möjligheten till att bygga en ny av- och påfart till E4:an från Bondstorpsvägen.

Med tanke på hur mycket det har byggts vid Västra Strand vore det rimligt att anlägga en påfart skriver Vaggerydsbon i sitt förslag.

– Många som jobbar i Jönköping med omnejd vill inte köra igenom hela Vaggeryd norrifrån och förbi både Slättens förskola och Götafors skola och det skulle påverka miljön påtagligt, säger kommuninvånaren.

Tekniska nämnden föreslår att avslå medborgarförslaget med hänvisning till att det inom Vaggeryd kommun redan finns sex stycken av och påfarter. Tidsvinsten i förhållande till kostnaden är inte rimlig.

– Det finns inga ekonomiska tillgångar till detta, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Arkivbild

Taggar

14 reaktioner på Ny av- och påfart till E4:an?

Vad har era tillgångar tagit vägen?Korsningen vid Storgatan-Götaforsvägen, obegriplig.Rondellen i Skillingaryd, någon som tycker om den eller är byggd på lek för skattepengar, omskyltningar från och till huvudleder, inte Huvudleder. Kostar pengar.

Känns rent onödigt med ännu en avfart till lilla Vaggeryd, kan förstå att något sådant inte är aktuellt i dagsläget, kanske om 10-15 år.

Varför skulle det behövas en ny påfart? Åk i tid och håll hastigheten. Kör ner till södra avfarten om ni inte vill passera förskolor/skolor.

Det finns ju inte ens pengar till personal till äldrevården i kommunen. Hur kan man då ens tänka på avfarter från motorvägen för att ”spara tid”?

Alternativet är att göra en väg på västra sidan, efter tunneln under E4, som går ihop med nya Bondstorpsvägen vid travbanans parkering.

Orkar inte… Är detta de viktigaste man kan komma på? När skolorna i kommunen är under all kritik. Säger som några andra, åk i tid och det finns två påfarter. Använd dem och använd pengarna till något vettigt i stället.

Ni köpte hus där ni gjorde. På- och avfarter låg där de ligger nu, och det fanns inte heller någon bro över sjön.
Så det skulle ni ha tänkt på lite tidigare, nu blir det som det är.

Självklart ska Vaggeryd ha ytterligare en trafikplats vid Bondstorpsvägen men inte ännu. Om 15 år är situationen troligen sådan att den verkligen behövs. Fram tills dess ska vi bara se till att vi inte bygger in oss så den får plats.

Tror de att Vaggeryd är en storstad?
Fem avfarter i kommunen bör väl räcka.
De ska ju skötas också med sandning och snöröjning.

En undran bara fem av- och påfarter: Två Vaggeryd, två Skillingaryd och en Klevshult. Skillingaryd och Klevshult för långt för oss i Vaggeryd om vi ska till Jönköping.

ni som bor på Västra strand har ju möjlighet att åka ut södra avfarten oc även smidigt åka ut mot Bondstorp och ta norra avfarten också. Förstår verkligen inte problemet.
två avfarten räcker väl? Onödig utgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *