Nyheter

Ny belysning på elljusspåret i Skillingaryd

Nyheter Nu ska upphandlingen genomföras trots investeringsstoppet

Arkivbild

Vi skrev tidigare i höstas att det var klartecken för upphandling av ny belysning på elljusspåret vid Grönelund i Skillingaryd. Arbetet hann inte påbörjas innan kommunen införde investeringsstopp. Därför gjordes en begäran från kultur- och fritidsnämnden att få genomföra upphandlingen enligt planerna trots att det råder investeringsstopp.

När kommunstyrelsens arbetsutskott träffades i veckan beslutades att bifalla den begäran som inkommit. Nu kan upphandlingsarbetet inledas och det finns 900000 kronor avsatt för ändamålet. Efter upphandling ska kultur- och fritidsnämnden inkomma med förslag på budget samt en begäran om att få genomföra investeringsprojektet 2020.

Kommunen ska bekosta inköp, arbete och uppsättning av den nya belysningen. Skillingaryds FK, som äger den nuvarande belysningen och sköter driften av spåret, har påbörjat förberedelserna inför bytet av belysning, stolpar och nedgrävning av kabel. De har bland annat avtal med berörda markägare om nedgrävning av elkabel samt tagit fram ett upphandlingsunderlag. De har också planerat för nedmontering och omhändertagande av den gamla belysningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *