Nyheter

Ny cykelbana på gång vid Grönelund

Nyheter Intresset för cykling är stort och cykelbanor av olika slag finns nästan vid varje stor skidanläggning i landet. Nu byggs det en i Vaggeryds kommun vid Grönelund,

Det är Skillingaryds Frisksportklubb som satsar på en cykelbana där man kan ha roligt samtidigt som man motionerar och övar teknik. De första spadtagen är gjorda för en cykelteknikbana och man hoppas på en invigning under maj månad. En 600 kvadratmeter stor pumptrackbana med kullar och hopp är i byggstadiet. Grunden är på plats och snart ska det byggas upp och formas med olika dimensioner av grus och slutligen ett bindningsmedel så att det håller ihop.

– Ungdomarna i klubben har varit med i hela planeringsstadiet. Först var det bara tänkt att bygga en teknikbana med det fanns önskemål med olika hopp, därför byggs det även på en hopplinje med ett stort och ett mindre hopp, berättar Peter Bergström som är engagerad i Skillingaryds Frisksportklubb.

– Cykelsporten växer och det finns ett stort intresse. Vi har en cykelsektion i föreningen där vi tränar vid Trolleberget och inne i skogen vid Grönelund. Nu är det även tillåtet att cykla på motionsspåren, det har det inte varit tidigare.

– Vi har fått ekonomiskt stöd genom stipendium och övriga stöd och fått totalt 285 000 kronor för att bygga banan. Dels från Norhed stiftelsen, dels från Smålandsidrotten men även från Vaggeryds kommun. Skulle det behövas mer pengar står vi för det själva i föreningen, berättar Peter.

– Det här kommer att kunnas utnyttjas av alla intresserade kostnadsfritt. Det blir ett roligt och bra komplement till cykelträningen vi redan har här på Grönelund.

Fotnot: Pumptrack är engelska och kan översättas med  en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse driver cykeln framåt i stället för att trampa

Peter Bergström visar vart banan ska byggas

Taggar

Dela


6 reaktioner på Ny cykelbana på gång vid Grönelund

Har de sökt? Man får bidrag efter de normer vi har i Vaggeryds kommun helt enkelt, jag tror inte de sökt heller men har inte koll på allt förvisso. Mycket fin bana runt Bäckalyckan också.

Riktigt kul och mycket bra Skillingaryds Frisksportklubb med ert nytänkande att följa med utvecklingen av motionsaktiviteterna👍
Det har hänt mycket inom klubben sedan min far var med och startade den för 85 år sedan, då gällde det att ligga med öppet fönster på vintern och starka sin kropp och själ och många blev riktigt gamla💪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *