Nyheter

Ny e-tjänst ska göra anmälan till simskolan smidigare

Nyheter Det har tidigare år varit en del krångel och strul med anmälningarna till simskolorna i Vaggeryds kommun. Men nu berättar samma kommun att man lanserar en ny e-tjänst som ska göra det smidigare.

Simhallen i Skillingaryd. Foto: Sara Mejving

Inför det att anmälan till vårens simskolor öppnar under tisdagen klockan 16 så meddelar Vaggeryds kommun att man lanserar en ny e-tjänst som ska förenkla anmälningarna till de hett eftertraktade platserna.
– Det nya systemet kommer att erbjuda en mycket trevligare användarupplevelse än det förra, samtidigt som det garanterar en högre nivå av säkerhet, säger Tomas Johansson, IT-chef i Vaggeryds kommun, i ett pressmeddelande.

Tjänsten kommer fungera såväl i dator som i mobil och vårdnadshavaren loggar in med hjälp av sitt bank-ID. Tjänsten är dessutom kopplad till Skatteverket, vilket innebär att en del uppgifter redan finns. När vårdnadshavaren gjort klart anmälan så kan de också betala för simskolan direkt via e-tjänsten.

I och med att Vaggeryds simhall är stängd så kommer det innebära ett ökat tryck i Skillingaryd.
– Vi erbjuder därför fler tillfällen i Skillingaryd än tidigare år. På så sätt blir det inte färre platser i år, säger Kent-Åke Svensson, sim- och sporthallschef i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ny e-tjänst ska göra anmälan till simskolan smidigare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *