Nyheter

Ny etablering vid travbanan

Nyheter Hakarps Equipment flyttar till Vaggeryd, satsar på showroom och ökad försäljning

”Vi bygger Europas troligen största showroom för tunga fordon och släp” säger Marc Lithman, som flyttar Hakarps Equipment till Vaggeryds kommun. Företaget positionerar sig nu intill E4:an där de syns mot 16 000 passerande fordon dagligen. På den nya marken satsar Hakarps Equipment på mer yta för ökad försäljning av lastbilssläp.

Hakarps Equipment startade 2018 och tillverkar släp för tunga fordon. Företaget är idag verksamt i Jönköping med sex anställda. Med ambition att växa – och synas – mer, köper Hakarps Equipment 4,5 hektar mark av Vaggeryds kommun. Marken är belägen norr om Vaggeryds travbaneområde intill E4:an.

– Där bygger vi nu Europas troligen största visningshall för lastbilar och lastbilssläp. Våra kunder i Norden investerar mycket pengar och för dem är det viktigt att se produkterna i verkligheten, säger Marc Lithman, grundare och VD.

Byggnationen påbörjas direkt. I början på 2023 år ska de nya lokalerna i Vaggeryds kommun stå klar – med mer lageryta, personalyta och visningshall mot E4:an. Marc bedömer att satsningen möjliggör för företaget att anlita ytterligare fyra personer till personalstyrkan.

– Vaggeryds kommun välkomnar Hakarps Equipment, som blir det första företaget att etablera sig på travbaneområdet. Företagets planerade visningshall lär bidra till attraktiviteten i vår kommun och locka långväga besökare , säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Marc Lithman ser nu fram emot att dra igång nästa kapitel i företaget.

– Jag upplever att Vaggeryds kommun har förstått vårt företags behov och varit väldigt inriktade på att vi ska kunna uppfylla våra visioner. I etableringsprocessen har kommunen varit tillgänglig, drivande och lösningsorienterad. Nu ser vi väldigt mycket fram emot att komma igång med byggnationen, det ska bli kul, säger han.

Så här kommer Hakarps Equipments byggnad se ut.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *