Nyheter

Ny faktainformation om skolfotografen

Värnamo.nu

Nyheter Vaggeryds kommun går nu ut med klargörande information med anledning av den så kallade incidenten med en skolfotograf.

– Vi har nu fått information om att den skolfotograf som utreds inte har varit på Östra skolan (gamla kontoret för Vaggeryds Energi) i Vaggeryd. Tidigare information som kommunen och skolan gått ut med gällande Östra skolan är alltså felaktig, meddelar kommunen.

Skolfotografen som är misstänkt för ofredande av elever på Hjortsjöskolan 6-9 har även fotograferat på andra grundskolor i Vaggeryds kommun. På dessa skolor har personalen inte fått några signaler om att något liknande ska ha inträffat.

 Skolfotografen på det anlitade företaget har varit på följande skolor:

Bondstorps skola
Byarums skola
Götafors skola
Hoks skola
Klevshults skola
Svenarums skola
Åkers skola

– Du som är vårdnadshavare behöver vara lyhörd om ditt barn har något att berätta eller visar tecken på att må dåligt. Om du som har barn på en skola där fotografen har varit har funderingar kan du höra av dig rektorn för respektive skola, skriver kommunen.

Rektorerna har beslutat att bilder som tagits hittills inte ska användas i skolkatalogen eller distribueras till eleverna. Tillsvidare är all skofotografering inställd. Hur grundskolorna ska göra med skolfotografering framöver kommer fortsätta utredas.

Polisen håller i utredningen av händelsen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *