Nyheter

Ny frågesporttävling på lördag

Nyheter Favorit i repris kan man kalla det när Frälsis arrangerar Quiz Night, en musikfrågesport.

Mycket prestigefyllda medaljen och tillhörande guldmynt som det vinnande laget fick vid premiärtävlingen i somras

– Ända sedan vi hade vår första Quiz Night i början av juni har det många gånger sagts oss att det vore roligt att göra det igen i höst – och nu på lördag är det dags, säger Kathleen Johansson på Frälsningsarmén i Skillingaryd entusiastiskt som svar på varför det blir en ny Quiz Night på lördag kväll.

Upplägget blir detsamma; Lag med 4–5 personer som tävlar mot varandra i blandade kunskapsfrågor där frågorna täcker allt från Romarrikets historia till aktuella händelser i kategorierna sport och idrott, geografi, historia och litteratur. Dessutom återkommer förra gångens stora favorit; den där man får lyssna till en liten bit av en sång för att sedan säga vad låten och artisten heter. Nytt för denna gång är att det också blir en filmkategori, där man får se ett litet filmklipp för att sedan gissa vilken film det är.

Och för Kathleen är det viktigt att denna lättsamma frågesporttävling skall vara något där alla åldrar kan mötas och ha något att bidra med.

– Den som har bäst chans att vinna är den som har alla generationer i sitt lag. Vissa frågor kommer nog vara kniviga för en 20-åring men självklart för någon äldre och i andra frågor är det precis tvärtom. Så jag hoppas att folk vågar blanda upp generationerna i lagen, kommenterar Kathleen.

Utöver att tävla i frågesport kommer det också vara möjlighet att köpa fika och snacks under kvällen. Och även om det är en tävling betonar Kathleen att det viktiga är att mötas och ha det roligt tillsammans en grå oktoberkväll. Därför kostar det ingenting och ingen föranmälan behövs.

– Vill man komma med sitt egna lag och tävla så går det bra och kommer man själv placeras man ihop så det blir jämnstora lag. Det här skall vara något för alla, quizmästare som nybörjare, gammal som ung, rik som fattig!

Aktiviteten är i Frälsningsarméns lokaler i Skillingaryd, på lördag kväll.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *