Nyheter

Ny hastighetsbegränsning på Södra Park

Nyheter I och med den nya förskolan Åviken har öppnat blir det även sänkt hastighet 

Arkivfoto; Förskolan har öppnat. Därmed sänks även hastigheten utanför förskolan

50 meter sydöst om Åvikstigen och 100 meter nordöst om samma gata har det, sedan den 1 november, blivit ändrad hastighetsbegränsning. Nu är det 30 som gäller förbi förskolan.

– Personalparkeringen är vid Folkets Hus och det är mycket folk i rörelse utmed vägen till förskolan. Vi har tidigare använt oss av hastigheten 30 förbi skolor som gäller 07 – 18, men här blir det lite annorlunda jämfört med de övriga, då det behövs även övrig tid på dygnet, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Ny hastighetsbegränsning på Södra Park

Det behövs väl inget medborgarförslag för att ansvariga skall inse att den vägbula som tidigare
fanns på platsen i och med förskolans tillkomst är
ännu mer befogad än tidigare. Det måste väl
finnas någon form av analysförmåga hos de som
bestämmer. Att ha synpunkter om uppenbara
felaktigheter kan knappast kallas gnällande.

Vilket gnällande!! Blir bara trött när jag läser kommentarerna.
Om det är någotsånär tag i er så lämna in en medborgarförslag om vägbulor. Att bara gnälla här fixar inga vägbulor. Vad är det för fel att förskolan och Folkets hus tillsammans har en parkering? Förskolans personal på dagarna o Folketshus på kvällen. Någon tanke om varför det är fel angavs inte utan bara ett gnällande.

Är det därför det är så många bilar vid Folkets Hus? Personalen på förskolan ska alltså parkera där.

De p-platser som anlagts till mycket stor kostnad bredvid huset, vem ska använda dem?

Skulle alla som jobbar på fsk parkera vid förskola så skulle det inte finnas några parkeringar kvar till föräldrar som lämnar/hämtar sina barn. Att de skulle parkera vid folkets hus är inte rimligt. Istället skulle de parker på vägen – trafikfarligt och inte ok.
Det finns inte så mycket plats för att även förskolans personal ska kunna parkera vid förskolan, isf skulle en del av barnens förskolegård behöva offras. Det är inte världslångt att gå från Folkets Hus till förskolan.

Den avsmalning som har gjorts har ingen som helst effekt på hastigheten förbi förskolan. I stället ökar
många bilar hastigheten för att komma först in i avsmalningen. Det enda som får folk att hålla hastigheten är en vägbula strax före avsmalningen och ytterligare en före eller efter infarten till Vårbäcksstigen Gatan utanför förskolan är troligtvis den mest trafikerade gatan i kommunen. Farthinder måste komma upp innan det händer en olycka. Ofattbart och omdömeslöst att ta bort vägbulan. På morgonen är det många barn som på cykel är på väg till skolan. De lever farligt. Som vanligt kommer väl politikernas kommentar att det är polisens uppgift att se till att 30 km/timmen följs men det ser väl ut som de för närvarande har fullt upp med annat.

Vart sitter skyltarna så folk ser att det är 30 där och tror ni på allvar att det hjälper??? Det enda som hjälper är farthinder t ex en vägbula som fanns där innan!

Är parkeringen för personalen som jobbar på förskolan vid folkets hus?
Den borde ju vara vid förskolan istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *