Nyheter

Ny hastighetsgräns i lokal trafikföreskrift

Nyheter Vid logistikområdet södra Stigamo godkändes en ny hastighetsgräns, huvudled och cirkulationsplats vid tekniska nämndens senaste sammanträde.

Arkivfoto från invigningen av cirkulationsplats, 2019, vid södra Stigamo. Nu har den även blivit en cirkulationsplats i den lokala trafikföreskriften

Det blir 60 kilometer i timmen som gäller inne på logistikområdet. Det beslutade tekniska nämnden vid sammanträdet. 

Den nya hastighetsgränsen gäller på Fraktvägen och Södra Stigamovägen. Den nya lokala trafikföreskriften innehåller även en cirkulationsplats mellan ovan nämnda vägar samt att båda vägarna ska vara huvudled. 

Den lokala trafikföreskriften trädde i kraft den 20 oktober. 

Fotnot: I dag har vi sju hastighetsbegränsningar (30, 50, 60, 70, 80, 90 och 120 kilometer i timmen) inom kommunens gränser.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny hastighetsgräns i lokal trafikföreskrift

Bra om det även kommer upp skyltar med vägnamn, så att chaufförerna har möjlighet att hitta rätt med sina leveranser. Viktigast av allt: Byggarbetsplatserna måste ha rätt adresser med utmärkta med gps-koordinater och dem som gör beställningar får också se till att uppge rätt adress. Hoppas kommunen är tydligare med att uppge adresser till dem som köpt tomter och sedan även till företaget som bygger på området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *