Nyheter

Ny hyresgästförening har bildats

Nyheter Tidigare har det varit en egen hyresgästförening men sammanslogs med Värnamo. Nu, efter 10 år, har kommunens hyresgäster fått en ny och egen förening. Runo Eriksson är nyvald ordförande. 

Nya styrelsen har konstituerat sig

När vi besöker lokalen på Ringvägen i Vaggeryd har precis styrelsen konstituerat sig. Runo Eriksson är ny ordförande för den nya hyresgästföreningen.

– Vi har tidigare jobbat med Värnamo, men sedan årsmötet har vi en ny hyresgästförening för vår kommun. Vi har haft tidigare innefattas av en förhandlingsdelegation som har blivit vald från Värnamo, bland annat boinflytande kommittén där vi kan påverka kommunala bostadsbolaget vad gäller standarden i våra lägenheter, börjar Runo Eriksson berätta.

– Vi kommer att jobba mycket med bostadspolitiken. Vi vill bygga fler lägenheter till rimliga priser, så att ungdomar har råd att flytta hemifrån. När det gäller underhållet av våra äldre lägenheter, som är byggda på 60-talet, behöver vi också jobba med standarden, fortsätter Runo.

Över 1000 lägenheter i kommunen och 500 medlemmar är nu med i den nya lokala föreningen.

– Medlemmarna har skydd genom vår organisation där vi har förhandlare och advokater som kan bistå med hjälp vid tvistefrågor. Det är alltid, när det gäller organisationer och föreningar, svårt att engagera folk är svårt. Vi har blivit lite föryngrade när Patrick Åhlin kom med, menar styrelsen.

Totalt finns 72 000 medlemmar i region sydost vilket innebär Småland, Blekinge, Öland, Gotland och Östergötland. Men det är inte bara hjälp med förhandlingar föreningen kommer att jobba med.

– Vi ska ha lite aktiviteter och vara med på marknaden i Skillingaryd och Vaggerydsdagen. Sedan vill vi påverka politiker på ett frukostmöte kanske och vi kommer att ha öppet hus här i vår lokal första tisdagen i månaden. Vi kommer även informera om sophantering som fungerar sådär hos våra medlemmar som inte vet vad man får slänga i sin soptunna, berättar Runo.

– Roligaste med det här föreningsuppdraget är att man hjälper sina medlemmar till ett bra boende och att man får ett boende till rimligt pris, vi tycker det är orättvist att villaägarna fått subventioner på 40 miljarder i form av bland annat rotavdrag och sänkta räntekostnader. Vi vill inte att ungdomarna flyttar till lägenhet i Jönköping. Vi vill att de stannar kvar i kommunen för att stärka vårt övriga föreningsliv också.

Ny styrelse i Hyresgästföreningen är ordförande Runo Eriksson och övriga; Patrick Åhlin, Gert Arvidsson, Sonja Damberg, Birgitta Lanner och Jimmy Tervonen.

Fotnot; 1992 bildades Skillingaryds- och Vaggerydsförening var för sig. Sammanslagningen med Värnamo gjordes 2009. Nu under mars månad tio år senare heter föreningen Vaggeryds- och Skillingaryds Hyresgästförening.

Styrelsen för Vaggeryd- och Skillingaryds Hyresgästförening. Från vänster; Gert Arvidsson, Sonja Damberg, Birgitta Lanner, Runo Eriksson, Jimmy Tervonen och Patrick Åhlin

Taggar

Dela


5 reaktioner på Ny hyresgästförening har bildats

Vi är mån om alla medlemmar. Ni kan kontakta någon av oss eller få professionell hjälp av våra förhandlare m.m. och ringa 0771 443 443

Undrade bara eftersom lokalen inkl allt där var lånat från VsBo till deras lokala Hyresgästföreningen och inte fick användas av dom som bodde hos privata hyresvärdar utan dom fick åka till Värnamo för att kunna använda dator m.m…
Vilket inte var så illa då datorn i VsBos lokal aldrig var inkopplad på internet…

Men när VsBos lokala hyresgästföreningar slogs samman med Värnamos kommunala bostadsbolag Finnvedens hyresgästföreningen var fortfarande inte dom som bodde hos privata hyresvärdar välkomna utan fick vända sej direkt förbundsstyrelsen för eventuell hjälp…

Och nu när ni åter brutit er loss från Värnamo och till VsBos hyresgästföreningens lokal finner jag det mycket osannolikt att VsBos styrelse tillåter er att hantera privata medlemmars problem när deras egna medlemmar behöver massor med hjälp.
Speciellt som dom har ökat när VsBo har ökat sitt fastighetsinnehav….

Bra för ungdomar att få låg hyra men de som flyttar från villor vill ha likvärdig standard som i villan

De nybyggda husen VSBO bygger håller förhållandevis hög standard med närhet till affärer,kommunikationer och service i centrum. Jag vet, VSBO arbetar på få en filial till vårdcentral till Vaggeryds centrum för att öka servicen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *