Nyheter

Ny insamling: Vinterkläder till Ukraina

Nyheter Den här veckan pågår en intensiv insamlingskampanj för behövande i Ukraina. – Vinterkläder, hygienartiklar och filtar, säger Roger Josefsson från Pingstkyrkan i Skillingaryd där man under lördagen står redo för att ta emot förnödenheter från kommuninvånarna

Under morgondagen kommer Pingstkyrkan vara öppen för de som vill hjälpa. 

– Det här är nionde insamlingen vi gör i Pingstkyrkan i år. Jag tror att vi fyllt 21 stycken lastbilar med förnödenheter till folket i Ukraina. Men imorgon är det fokus på vinterkläder, vinterskor (både herr, dam och barn), hygienartiklar, stearinljus, leksaker, mössor, vantar och halsdukar. Vi ber om hjälp och har ni något där hemma ni kan undvara tar vi emot detta, hälsar Roger Josefsson som även nämner att julklappar till ukrainska barn kan lämnas i Pingstkyrkan också. 

Nästa torsdag kommer 36 ukrainska barn, som flytt kriget, till lägergården Tjernobylbarnens Oas i Åsenhöga. Där finns Anna Claesson som berättar: 

– De kommer att vara hos oss på läger i två veckor. Barnen är 9 – 14 år och har flytt kriget. Vi kommer till Pingstkyrkan i Skillingaryd nästa söndag, där det blir sång och musik, och barnen blir bjudna på mat.  

Arkivbild från tidigare insamlingar

Var med och skicka julklappar till Ukraina

Packa enligt listan nedan och skicka gärna med en personlig hälsning på engelska. Slå in klappen och sett en etikett på utsidan märkt med passande mottagare, till exempel ”Girls 2–4 years”.

Paketen lämnas i samband med insamlingarna till helgen.

Innehåll:
– Tandborste och tandkram
– Gosedjur och/eller leksak
– Ficklampa med batterier
– Godispåse eller tablettask
– Chokladbit
– Målarbok och pennor
– Fasttvål och en liten handduk

Källa: Tjernobylbarnens Oas

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny insamling: Vinterkläder till Ukraina

Jättefin insats men glöm inte bort hur många som är behövande på hemmaplan. Väldigt många barnfamiljer lever idag under fattigdomstrecket och nu med den höga inflationen så lär många få det väldigt tufft.

Jag vet inte hur många fattiga det finns i kommunen (eller länet) men nog bör alla även försöka hjälpa dem till en mer dräglig tillvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *