Nyheter

Ny järnväg till Tenhult?

Nyheter Trafikverket presenterar imorgon nya nationella planen för järnvägen och Vaggeryds kommun kan bli en stor vinnare.

Arkivfoto

Region Jönköpings län tillsammans med kommunerna utmed nya tilltänkta järnvägen driver på ärendet om att elektrifiera järnvägen mellan Jönköping, Nässjö och Värnamo. Då blir Vaggeryds kommun i mitten av tilltänkta banan också ”med på tåget” och det här kan ge stora fördelar för kommunens invånare.

Pendling från kommun in till Jönköping går snabbare då man inte åker genom Tabergsdalen där hastigheten inte får vara så hög.

– Ett otroligt viktigt och välkommet beslut! En ny järnväg mellan Byarum-Tenhult är en fråga som vi Socialdemokrater drivit länge. Därför känns det väldigt bra att regionen nu äntligen har ställt sig positiv till att bygga den. Det är inte ofta det byggs ny järnväg i vårt län men detta visar på den stora potentialen för att öka resandet i länet, kommenterar Kenth Williamsson (S). 

– Det kommer förkorta restiden och göra det ännu mer attraktivt att resa med tåg från och till Jönköping. Bra för ett smidigt resande, bra för arbetspendling och bra för att kunna utveckla godstransporterna på järnväg. Ett beslut som också är viktigt ur ett miljöperspektiv och som kommer bidra till ett ökat resande, avslutar Kenth och hoppas på positivt besked imorgon. 

 

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *