Nyheter

Ny kommunskytt ska utses

Nyheter Inom detaljplanerat område får enbart ”kommunskyttarna” vara verksamma. Nu ska dom bli tre till antalet.

Arkivfoto; Inte ofta älgen förvirrar sig inom detaljplanerat område. Men om det skulle behövas finns kommunskyttarna till hjälp

– En önskan har kommit från de båda kommunskyttarna att det borde vara någon mer skytt som inte förvärvsarbetar om något skulle hända under dagtid. Det är inte ofta vi behöver använda kommunskyttar men det har hänt i samband med minkutsläpp men även haft hjälp med skadedjursbekämpning, som till exempel pickat ägg hos kanadagässen, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Två skyttar finns idag som är anlitade av kommunen och det är Urban Kangas från Vaggeryd och Sven-Erik Davidsson från Skillingaryd, som nu har rekommenderat en pensionerad skytt som kan hjälpa till under dagtid om det behövs.

–  Vårt uppdrag varierar väldigt. När vi hade minkutsläppet 2010 hade vi otroligt mycket att göra, annars är det en väldigt lugn tillvaro. Uppdragen kan komma från någon kommunal förvaltning, av hälsoskäl, eller från privatpersoner som har problem med grävling under huset, kajor i skorstenen eller vill ta bort sitt husdjur. Eftersom jag och Urban jobbar dagtid behövde vi någon extra som kan vara behjälplig under dagtid och det har vi nu lämnat förslag på, säger Sven-Erik Davidsson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny kommunskytt ska utses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *