Nyheter

Ny kyrkomusiker i Byarums pastorat

Nyheter Sedan några veckor arbetar Håkan Sparf som ny kyrkomusiker i Byarums pastorat.

– Som kyrkomusiker har jag arbetet i 26 år och började som ung i Ekhagskyrkan som byggdes när jag började där. Sedan dess har jag arbetat i Jönköpingsförsamling som är väldigt stor och jag har arbetat med olika grupper och körer i många år. Jag bor i Kaxholmen med fru och tre barn och alla i familjen är musikintresserade, berättar Håkan.

– Jag har trivts väldigt bra med mitt arbete i Jönköping men jag kände att det var dags för en förändring. Nu har jag passerat femtiostrecket och har ju förhoppningsvis ganska många år kvar av mitt yrkesliv. Ska man göra en förändring så tyckte jag att det skulle göras nu och inte om tio år. När jag fick höra att det fanns en ledig tjänst blev jag intresserad för jag har hört mycket positivt om pastoratet som har mycket aktiviteter och många engagerade människor. Så jag tog steget och sökte hit och det känns väldigt bra, fortsätter Håkan.

– När jag utbildade mig i början av nittiotalet så började jag på Södra Vätterbygdens musiklinje där jag fick en bra grund. Sedan fortsatte jag på folkhögskola i Oskarshamn i två där jag fick min kantorsexamen.

– Vi är två musiker här i församlingen, det är jag och Ellinor Norberg. Sofia Johansson arbetade här tidigare men slutade vid årsskiftet och jag började i mitten av februari.

– Jag har fantastiska kollegor här och nu gäller det att lära sig namnen på alla nya människor jag träffar och körsångare i de grupper som jag kommer att ha ansvar för, men det kommer nog att gå bra, avslutar Håkan.

Håkan Sparf, ny kyrkomusiker. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ny kyrkomusiker i Byarums pastorat

Bara att gratulera pastoratet, som fått en mycket skicklig och inspirerande musiker.

Vi välkomnar Håkan med glädjen att få börja sjunga tillsammans igen. 🎶

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *