Nyheter

Ny ledartrojka på Fenix

Nyheter Nyrekryterad ledning ska leda Fenix in i framtiden

Linda Davidsson, Anders Crona och Karin Jacobsson

I februari månad började Linda Davidsson en tjänst som rektor på Fenix. Han var en av två rektorer och sedan dess har det hänt saker som att hennes rektorskollega bytte till Gnosjö kommun och verksamhetschefen/gymnasiechefen har slutat. I det läget övergick Linda Davidsson till tjänsten som verksamhets-/gymnasiechef.

– Jag kom till Fenix från en tjänst på Brinellgymnasiet i Nässjö och ville till Fenix där jag tidigare har sökt jobb, säger Linda som är glad över att få möjligheten att vara en del av Fenix framtid.

Inför kommande läsår behövdes det därför två nya rektorer och de är Anders Crona som också rekryterats från Brinellgymnasiet i Nässjö och därutöver en internrekrytering av Karin Jacobsson som tidigare varit lärare på Fenix.

De tre är eniga om att Fenix ökar stadigt när det gäller antal elever från kommunen. Nu ligger man på att 60% av kommunens högstadieelever väljer Fenix för sina fortsatta studier. Målet för 2020/2021 är att öka antalet till 65%. Med de erfarenheter man har så vill de möta de kompetensbehov som finns på den lokala arbetsmarknaden. Och det vill man göra i samverkan med de, som de påpekar, starkt engagerade företagen i bygden. Fenix har varit engagerade i projektet ”101 företag på 101 dagar” och fick då en god inblick kring de behov som finns. Fenix ser gärna på flera yrkesinriktade utbildningar, men behöver draghjälp av företagen för att attrahera till dessa utbildningar.

Fenix har haft och kommer fortsättningsvis att vila stadigt på tre ben:

  • Näringslivssamverkan
  • Internationella kontakter
  • Entreprenörskap

Trots det fokus som finns på ovan nämnda har man även andra viktiga inriktningar som till exempel de mjuka värdena inom omsorg samt barn och ungdom. Vidare finns de traditionella utbildningarna inom naturvetenskap,samhällsvetenskap och teknik.

De vill fortsätta utvecklingen av Fenix med stöd av de styrkor som finns inom väggarna i form av den familjära känslan, en låg personalomsättning och att ha en tillåtande miljö. Antalet elever som klarar godkända betyg ökar stadigt samtidigt som det blir allt färre som går det individuella programmet. Det pekar på att Fenix har hittat en framgångsrik väg som de tre vill bevara och stärka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *