Nyheter

Ny maxhastighet i bostadsområde

Nyheter Vid nya bostadsområdet Sörgården i Skillingaryd har nya hastighetsskyltar satts upp. 

30 gäller in på nya området i Skillingaryd

Det är 30 som gäller vid nya området i Skillingaryd fastän det generellt, och normalt sett, enbart sätts ut vid vägar kring kommunens skolor. Hans Göransson vid tekniska kontoret förklarar varför: 

– Det är detaljplanen som styr hastigheten i bostadsområdet. Generellt är det 50 i bostadsområde men i detaljplanen för Sörgårdsområdet står det 30 och då är det det som gäller, förklarar Hans Göransson, gata- och parkchef i kommunen. 

Även strax öster om det nya området är hastigheten 30 och inte 50 som ”gamla” bostadsområden inom kommunens gränser.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Ny maxhastighet i bostadsområde

Jag håller med något måste göras med hastigheten på Valdshultsvägen. För några år sedan sa majoriteten med (m) i spetsen nej till att införa de nya hastighetsbegränsningarna som andra kommuner har. Där är grundregeln 40 kmh inom tätbebyggt område samt 30 vid skolor. Jag förstår inte varför kommunen vill jävlas med sina invånare när det gäller grundhastigheter. Detta är en fråga för beslut i kommunfullmäktige och glöm inte att det är val i höst.

Kan bara hålla med Stanley och tror inte 90 räcker. Jag har aldrig sett en polis på Valdshultsvägen heller, där skulle de kunna dra in pengar (och körkort). Alltid lika nervöst när man vet att barnen ska korsa den vägen på vägen till och från skolan. Men det lär väl inte bli någon åtgärd förrän det händer något, om ens då.

Hastighetsbegränsningen skulle ändras till 30 kilometer i timmen på närliggande område – alternativt hastighetstavla som kanske väcker tankeställare till de som tror att det är 90 fram till krysset vid Åkersvägen/Valdshultsvägen.

När ska kommunen prioritera att ta fram en lösning? Skolbarn korsar den vägen varje dag från Marielundsområdet.

Härligt att det skiftar från 90 till 30 över en sväng. Läs det med ironi, för Valdshultsvägen är hemsk med trafiken.

Trots att många kör 90 eller mer så är det bara 70 på Valdshultsvägen. Om denna hastighet hålls och man sänker till 50 där man ska är steget till 30 inte så stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *