Nyheter

Ny mötesplats för kommunens ungdomar

Nyheter Skillingaryds nya ungdomslokal invigs senast till sportlovet

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Som Skillingaryd.nu skrev under fredagen är invigningen av nya ungdomslokalen försenad. Tommy Wallin, chef för ungdomsverksamheten i Vaggeryds kommun, lovar att senast vid sportlovet ska invigningen av nya fritidsgården vid korsningen Stationsgatan och Central plan vara klar.

– Vi vill bygga en attraktiv mötesplats och vi vill tänka nytt, säger Tommy Wallin. Den gamla ungdomslokalen i kommunhusets källare stängs om två veckor och Tommy lovar att Vaggeryds fritidsgård kommer att ha öppet under hela jullovet för alla kommunens ungdomar.

Nya lokalen i Skillingaryd har inte fått namn ännu utan detta ska ungdomarna själva sätta sin prägel på, säger Tommy.

– Handlarna runt torget i Skillingaryd är mycket positiva och tillmötesgående för vår nya lokal, vilket känns mycket bra, fortsätter Tommy. Det blir en bra mötesplats för våra ungdomar och kommer att vara öppen för alla mellan 12 och 18 år på onsdag-lördag.

– Förhoppningsvis ska vi kunna ordna särskilda kvällar med våra unga vuxna också. Vår verksamhet ser att unga vuxna inte har någonstans att träffas här i Vaggeryds kommun. Vi hoppas i och med den här satsningen att det blir mer liv i centrum och en lokal där man kan se in och nya lokalens personal planerar att kunna ha mer öppet under skolloven, avslutar Tommy.

I Vaggeryds kommun finns det två kostnadsfria fritidsgårdar. Ett ungdomscafé i Vaggeryd och Underground som ligger i Skillingaryd.
På båda platserna finns ett antal aktiviteter att sysselsätta sig med. Aktiviteterna är öppna för alla mellan 12 och 18 år (på tisdagar är mellanstadieleverna välkomna) och är kostnadsfria.

Vi gjorde ett besök på byggarbetsplatsen och el och byggföretag jobbar på med att få allting klart. Många är nyfikna på hur det ska se ut och vad för aktiviteter det kommer att finnas för våra ungdomar men det får vi vänta med att se till invigningsdagen.

Sara Mejving

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *