Nyheter

Ny överföringsledning byggs

Nyheter Om ett år kommer ny vatten- och avloppsledning vara klar från Hagafors och Svenarum till Hok

Arkivfoto: Dricksvattnet i Hagafors och Svenarum kommer framöver att komma från Vaggeryd

Vid senaste tekniska nämndens sammanträde godkändes anbuden, där åtta anbudsgivare lämnat in för att få göra jobbet, med nya ledningen som mäter närmare åtta kilometer.

– Vi har fått föreläggande från miljö- och byggnämnden och vi stod i valet om vi skulle restaurera anläggningarna i Hagafors och Svenarum, men har nu valt att detta alternativ med att bygga en helt ny ledning, det blir billigare i längden, säger Teo Magnusson Bejving på tekniska kontoret.

I dagsläget har Hagafors och Svenarum egna anläggningar som tagit hand om avloppsvattnet. Ledningen kommer att grävas till Hok där det sedan förs vidare till centrala reningsverket i Skillingaryd. Vattnet kommer att hämtas från Vaggeryd till både Hagafors och Svenarum och vattenverket i Hagafors stängs. Anledningen är att anläggningen är uttjänt och något behövdes göras. 

– Startdatum planeras i januari och ska vara klart i slutet av 2020. I och med den här centraliseringen sparar vi pengar både i drift och kemikalier, säger Teo Magnusson Bejving.

Anbudet som vann upphandlingen låg på 21,5 miljoner kronor och åtta anbud lämnades in totalt.

– Konkurrenssituationen fungerar när vi fått in så många anbud, vilket vi är mycket nöjda med, menar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *